Media-Art

Juventafest, bogatstvo kvalitetnog srednjoškolskog teatra

Deveti internacionalni festival srednjoškolskog teatarskog stvaralaštva Juventafest bit će održan u Sarajevu od 8. do 12. rujna 2021. godine.
Kultura / Kazalište | 27. 07. 2021. u 18:59 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Plakat Juventafesta 2021. godine

Deveti internacionalni festival srednjoškolskog teatarskog stvaralaštva Juventafest bit će održan u Sarajevu od 8. do 12. rujna 2021. godine.

Na adresu Udruženja "Media-Art", koje od 2013. osigurava scenu teatarskim izvedbama srednjoškolaca, i ove su godine stigle prijave iz Srbije, Hrvatske, Bugarske, Kazahstana, Bosne i Hercegovine te mnogih drugih zemalja.

''Neizmjerno smo sretni zbog velikog zanimanja za predstavljanje na Juventafestu. Svaka od predstava nosi svoju maštovitost, razigranost i posvećenost kazalištu. Konkurencija je bila velika i nije to bio nimalo lagan zadatak za selektoricu Eminu Omerović'', ističu organizatori.

Kao i prethodnih godina, festivalska selekcija nudi raznolik pregled kvalitetnog srednjoškolskog teatra koji odlikuje originalnost kazališnog izražaja, kvalitetan dramsko-pedagoški rad i relevantnost tema o kojima predstave govore.

Inspirativne priče pojedinaca, bunt mladih kao kolektiva, bogatstvo kazališnog izričaja i energična igra samo su neke od odlika selektiranih predstava, priopćene je iz Udruženja "Media-Art".

Kopirati
Drag cursor here to close