7. prosinca 2022.

Ispraćaj i komemoracija za Velimira Pšeničnika Njirića

Komemorativni skup za Velimira Pšeničnika Njirića – Velčija održat će se u četvrtak, 8. prosinca u 18 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru.
Kultura / Kazalište | 06. 12. 2022. u 14:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ispraćaj jučer preminulog glumačkog velikana Velimira Pšeničnika Njirića bit će u srijedu 7. prosinca 2022. godine u 14 sati ispred Gradske mrtvačnice Bijeli Brijeg. Pokop će biti obavljen na Rimokatoličkom groblju ''Raštani''. Obitelj prima sućut od 13.15 sati u mrtvačnici na Bijelom Brijegu.

Komemorativni skup za Velimira Pšeničnika Njirića – Velčija održat će se u četvrtak, 8. prosinca u 18 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru.

''Pozivamo sve prijatelje i publiku Kazališta, sve Velčijeve prijatelje i poznanike, kao i sve građanke i građane grada Mostara da dođu na komemoraciju kako bismo zajedno odali počast mostarskom glumačkom meštru'', naveli su iz Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru.

Velimir Pšeničnik Njirić, glumac s preko četrdeset godina profesionalnog igranja na pozornici, nakon kratke i teške bolesti preminuo je u Mostaru 5. prosinca 2022. godine. Jedan je od utemeljitelja Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru 1994. godine u kojemu je igrao sve do umirovljenja 2017. godine.

Ovom prigodom prisjetimo se našeg Velčija stihovima iz pjesme „Glumcima“ Tomislava Durbešića, koju je često spominjao i recitirao:

''Mi plaćamo sami sebe našom igrom, živcem, ludilom i strašću!

Prezir svijeta, trenom ukidamo našom scenskom vlašću!''

Kopirati
Drag cursor here to close