1.lipnja

HNK Mostar predstavom 'O ljubavi' otvara 4. dane hrvatskog kazališta u BiH

Predstava "O Ljubavi" diplomski je rad Nikoline Ljuboje i Ivana Skoke, a osvojila je nagradu za najbolju glumu u Beogradu na FIST festivalu 2014 godine.
Kultura / Kazalište | 31. 05. 2019. u 11:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavom Hrvatskog narodnog kazališta Mostar "O Ljubavi" u subotu, 1. lipnja, u kazališnoj dvorani u Vitezu bit će otvoreni 4. dane hrvatskog kazališta u BiH. 

Tijekom lipnja i srpnja u Vitezu će se, uz HNK Mostar i domaći GKM Vitez, predstaviti kazališne skupine iz Bjelovara, Kaštel Kambelovca, Travnika, Sinja, Subotice i Sombora. Ukupno će biti izvedeno 12 predstava različitih žanrova, a svoj ukus moći će zadovoljiti kako najmlađa, tako i zrelija publika, najavili su organizatori. 

Predstava "O Ljubavi" diplomski je rad Nikoline Ljuboje i Ivana Skoke, a osvojila je nagradu za najbolju glumu u Beogradu na FIST festivalu 2014 godine. 

U predstavi dvoje glumaca kroz niz efektnih i duhovitih opservacija i komentara govore o fenomenu ljubavi kroz sve njezine mijene. Putujući kroz četiri kazališna žanra, oni traže odgovor na pitanja: što je ljubav, kako nastaje, Kako se manifestira, može li potrajati ili će neminovno, pod teretom vremena i navika, izblijedjeti? 

Organizator 4. dana hrvatskog kazališta u BiH je Gradsko kazalište mladih Vitez, generalna pokroviteljica je zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko, a značajnu financijsku potporu pružilo je Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽSB na čelu s ministrom Bojanom Domićem. 

Kopirati
Drag cursor here to close