Audicija

Gradsko kazalište mladih Vitez bogatije za 20 novih članova

Uspješna organizacija Ljetnog kazališnog kampa i Ljetne škole glume, kao i brojni nastupi i uspjesi GKM-a Vitez privukli su brojne mlade ljude da postanu dio najbrojnije kazališne obitelji u BiH.
Kultura / Kazalište | 26. 09. 2023. u 13:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradsko kazalište mladih (GKM) Vitez organiziralo je audiciju za prijam novih članova, a odziv je bio izniman. Ukupno 20 mladih priključilo se jednom od najuspješnijih amaterskih kazališta u BiH i zemalja okruženja.

Uspješna organizacija Ljetnog kazališnog kampa i Ljetne škole glume, kao i brojni nastupi i uspjesi GKM-a Vitez privukli su brojne mlade ljude da postanu dio najbrojnije kazališne obitelji u BiH.

"Jako nas raduje što je značajan broj mladih, ali i njihovih roditelja prepoznao naše kazalište kao mjesto gdje mladi imaju priliku zdravo odrastati, razvijati svoje kreativne vještine, sklapati nova prijateljstva, putovati, a u konačnici upoznati čari nastupa na "daskama koje život znače". Vjerujemo kako smo našim dosadašnjim kvalitetnim radom, ali i projekcijama budućnosti doprinijeli tomu. Sretni smo što je naša brojna kazališna obitelj dobila nove članove i tako postala još bogatija", poručio je Ivan Sajević, voditelj Gradskog kazališta mladih Vitez.

Foto: PR / Audicija za prijam novih članova u Gradsko kazalište mladih Vitez

Novi članovi GKM-a Vitez na audiciji su izveli raznovrsne glumačke, plesne i glazbene točke, koje su pripremili na oduševljenje nazočnih u Kazališnoj dvorani Vitez. Nakon održane audicije dogovoren je i raspored proba, a u početku će svi biti zajedno, dok će nakon nekog vremena biti podijeljeni u dvije grupe te započeti s radom na svojim prvim predstavama, istakli su iz GKM Vitez.

Gradsko kazalište mladih Vitez broji više od stotinu članova, godišnje producira minimalno 6 premijera, a organizira nekoliko kazališnih festivala i kampova. Tijekom godine GKM Vitez ubilježi više od 100 nastupa, od kojih više desetaka izvan Bosne i Hercegovine. Dobitnici su brojnih festivalskih nagrada, domaćih i međunarodnih, od kojih više od 80 za najbolju predstavu te oko 350 pojedinačnih i zajedničkih. U Kazališnoj dvorani Vitez, koja je njihov dom i za koju vole kazati da je mjesto #gdjeljubavstanuje, tijekom godine prikažu više od 50 predstava, iz vlastite, ali i gostujuće produkcije.

Kopirati
Drag cursor here to close