MESS

Glumci i glumice čitali knjige za slijepe i slabovidne osobe

''Kazalište i umjetnost trebaju biti dostupni svima, i onima koji fizički ne mogu pogledati neku predstavu ili pročitati knjigu''
Kultura / Kazalište | 08. 10. 2017. u 18:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Slijedeći ideju 57. Međunarodnog kazališnog festivala MESS Sarajevo da kazališna umjetnost pripada svim građanima, glumci Benjamin Bajramović, Dražen Pavlović i Vedrana Seksan realizirali su u Biblioteci za slijepe i slabovidne osobe BiH čitanja romana i zbirki priča prema kojima su nastale predstave iz službenog programa festivala.

Pokazujući poseban senzibilitet za slijepe i slabovidne osobe, Bajramović, Pavlović i Seksan čitali su ''Moju Fabriku'' Selvedina Avdića, kultni Akutagavin ''Rašomon'' i Eugenidesov ''Međuspol'' po kojem je nastala predstava MDLSX. Uz to su članovi i članice Biblioteke posjetili više od deset festivalskih predstava.

''Kazalište i umjetnost trebaju biti dostupni svima, i onima koji fizički ne mogu pogledati neku predstavu ili pročitati knjigu. Naša ljudska dužnost i dužnost profesionalnih stvaratelja umjetnosti je da taj svijet mašte, izvora znanja i emancipacije jednako pružimo svima i učinimo ga dostupnim'', naglasio je Pavlović.

Inače, u ponoć će biti upriličena ceremonija dodjele nagrada najuspješnijim pojedincima i kolektivima MESS-a u Mixer House Sarajevo, priopćeno je iz MESS-a.

Kopirati
Drag cursor here to close