29. rujna

Dodjelom nagrada i koncertom Divanhane završava Mostarska liska

Na večerašnjoj ceremoniji zatvaranja, koja će se održati u 20 sati, neko od njih će ponijeti laskavu titulu najbolje glumice i najboljeg glumca festivala.
Kultura / Kazalište | 29. 09. 2021. u 13:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Večerašnjom dodjelom “Velikih liski” koje se tradicionalno dodjeljuju za najbolju predstavu u cjelini, najbolju režiju, te najboljeg glumca/glumicu, kao i posebnih nagrada, te koncertom grupe “Divanhana” u čast nagrađenih, završit će ovogodišnji 18. Međunarodni festival komedije “Mostarska liska”.

Pristiglo je više od 40 prijava za festival, a na kraju je za natjecateljski dio programa odabrano  sedam preddstava. 

“Heroj nacije“ Narodnog pozorišta Mostar,  “Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja“ Narodnog pozorišta RS iz Banja Luke, “Ja od jutra nisam stao“ Hrvatskog narodnog kazališta Mostar, “Pozorište za početnike“ Kamernog teatra 55, “Ritina škola“ Planet Art pozorišta iz Zagreba, “Sakati Bily sa Inišmana“ Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, prikazane su u proteklih šest dana.

Nakon svake predstave uručene su “Male liske” za najboljeg glumca/glumicu.

Nagrađeni su: Amela Kreso, Saša Oručević,Slađana Zrnić, Željko Erkić, Jelena Kordić Kuret, Dražen Pavlović, Tatjana Šojić,  Sabit Sejdinović, Marko Torjanac, Vanda Winter, Tamara Miličević-Stilić i Zlatan Školjić.

Na večerašnjoj ceremoniji zatvaranja, koja će se održati u 20 sati,  neko od njih će ponijeti laskavu titulu najbolje glumice i najboljeg glumca festivala.

“Velike liske” dodjeljuju se i  za najbolju predstavu u cjelini i  najbolju režiju. 

Organizatori su najavili i još nekoliko posebnih nagrada.

Koncertom grupe “Divanhana”, u čast nagrađenih, službeno će završiti  18. Međunarodni festival komedije “Mostarska liska”.

Kopirati
Drag cursor here to close