15. Dani kazališta ''Vitez 2023''

''Dječji vikend'' u Vitezu: Kazališni praznik za djecu

Predstava ''Put po svijetu'' je kazališna igrarija nastala pod ''užarenim čekićem'' viteških kazalištaraca.
Kultura / Kazalište | 14. 10. 2023. u 14:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jubilarni, 15. Dani kazališta ''Vitez 2023'', u svom osmom tjednu ponudili su publici „Dječji vikend“ u kojemu će biti prikazane tri predstave za djecu.

Sinoć je mališane, ali i njihove roditelje, u Vitezu oduševila predstava ''Ivica i Marica u začaranoj šumi'', Sinjskog pučkog kazališta iz Sinja.

Riječ je o istinskoj kazališnoj čaroliji za najmlađe, u kojoj su uživali I njihovi roditelji, odnosno bake i djedovi. Brojnoj publici u Kazališnoj dvorani Vitez priključile su se i mlade košarkašice i košarkaši OKK ''Vitez'', koji su organizirano stigli na predstavu.

Nakon predstave mladi glumci iz Sinja nagrađeni su dugotrajnim pljeskom, a brojna djeca poželjela su napraviti i fotografiju s Ivicom i Maricom te ostatkom kazališne skupine, u čemu su im gosti rado udovoljili.

Foto: GKM Vitez / Predstava Put po svijetu

Predstavu je režirao Željko Viculin, a prema tekstu Save Škobića. Uloge tumače Rebeka Čović, Toni Batovanja, Marta Malbaša, Luka Vidić, Iris Bošković, Leonarda Masle i Aneta Vrca. Pomoćnica redatelja je Petra Goreta, a za kostime je bila zadužena Marija Mandac.

Večeras publiku u Vitezu, s početkom u 19:00 sati, očekuje predstava ''Put po svijetu'', Gradskog kazališta mladih Vitez.

Predstava ''Put po svijetu'' je kazališna igrarija nastala pod ''užarenim čekićem'' viteških kazalištaraca. Vodi nas u svijet gdje samo dječja mašta može doći i gdje je sve moguće – pa i to da se čitava planeta proputuje na malom zelenom romobilu. Mnoštvo pjesme, plesa, igre ima jednu svrhu – stvoriti četiri najbolja prijatelja, a njihovo prijateljstvo učiniti nezaboravnom životnom avanturom.

Putovali biste, ali ne znate kamo?! Ne znate kako?! Ne znate s kim?! Onda, svoje mališane pod ruku i pravac u Kazališnu dvoranu Vitez na uzbudljivu kazališnu avanturu Gradskog kazališta mladih Vitez.

U nedjelju, 15. listopada, s početkom u 19,00 sati na rasporedu je još jedna predstava za djecu, GKM-a Vitez, ''Trnoružica i hrabri princ''.

Kopirati
Drag cursor here to close