17. rujna

Predstavom ''Oblaci'' nastavljaju se kazališni dani u Vitezu

Predstava ''Oblaci'' na kazališnim danima u Vitezu bit će odigrana u nedjelju, 17. rujna, s početkom u 20 sati.
Kultura / Kazalište | 15. 09. 2023. u 10:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavom "Oblaci" iz produkcije Hrvatskog amaterskog kazališta Travnik bit će nastavljeni 15. Dani kazališta ''Vitez 2023''.

Svojevrsna kazališna poema o životu, koja otvara njegova najintimnija pitanja i dramski preispituje različite životne situacije, rađena je po motivima teksta dramskog pisaca, scenariste i glumca iz Splita Elvisa Bošnjaka, a u režiji Anta Bilića.

''Oblaci'' su višestruko nagrađivana predstava, a iz GKM-a Vitez publici su pružili dodatni razlog da u nedjelju budu u Kazališnoj dvorani Vitez. Prihod od ulaznica s ove predstave iz GKM Vitez uplatit će Dječjem domu "Maestral" za djecu bez roditeljskog staranja iz Splita, s kojima viteški kazalištarci surađuju već dugi niz godina.

''Ovo će biti naš skromni doprinos štićenicima Dječjeg doma 'Maestral', za koje već nekoliko godina rado igramo predstave, a ove godine smo u njhovoj podružnici 'Miljenko i Dobrila' u Kaštelima organizirali ljetnu školu glume. Prihod od ulaznica s ove predstave pridodat ćemo onome sa završnice Ljetne škole glume i sve ćemo uplatiti našim dragim prijateljima iz Maestrala'', poručili su iz GKM-a Vitez.

Predstava ''Oblaci'' na kazališnim danima u Vitezu bit će odigrana u nedjelju, 17. rujna, s početkom u 20 sati.

Publiku u Vitezu već sljedeći četvrtak očekuje urnebesna komedija ''Taximetar'', koja je također višestruko nagrađivana na festivalima u BiH, ali i zemljama okruženja.

Generalni pokrovitelj 15. Dana kazališta ''Vitez 2023'' je Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa Kantona Središnja Bosna i ministar Bojan Domić, a partner festivala je ALF BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close