Repertoar

Dinamičan nastavak repertoara HNK Mostar u veljači

Veljača je mjesec za kazalište.
Kultura / Kazalište | 13. 02. 2023. u 11:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Početak veljače u HNK Mostar bio je u znaku novih predstava ''Noć s Aleksom'' i ''Sretni ljudi'', kao i dvije izvedbe kultnog ''Gnijezda''.

Repertoar se nastavlja predstavom ''Noć s Aleksom'' koja igra 14. 2. Tekst je napisao Marko Tomaš, a redatelj predstave renomirani je kazališni redatelj Ivica Buljan. Tekst Marka Tomaša, pjesnika koji također ''nosi'' Mostar kao Šantić u svoje vrijeme, nudi jednu posve novu perspektivu na Šantićev život, u intimističkoj formi problematizira odnos pojedinca i društva. ''Noć s Aleksom'' nije dokumentaristički prikaz života Alekse Šantića, nego uranjanje u njegov unutarnji svijet, koji je bio jednako bogat, kao i njegova poezija.

  / 

Tradicija održavanja predstava za srednje škole u HNK Mostar nastavlja se, ovaj put izvedbama predstave ''Zid'' 16. 2. u 11:30 i 17. 2. u 12 sati. Ova je predstava nastala prema prvonagrađenom tekstu ''Zid'' Ružice Aščić s Natječaja za najbolji neobjavljeni dramski tekst na hrvatskom jeziku za autore do 35 godina, u režiji Christiana Jean-Michela Jalžečića, također izabranog na Natječaju za mladog redatelja do 35 godina, dok je autorica adaptacije i dramaturginja Dorotea Šušak. U redateljskom konceptu zid prestaje biti puki građevinski i arhitektonski pojam, nego je to samo povod za početak traganja po nutrini članova tri generacije jedne obitelji i njihovim odnosima.

Kultna predstava ''Ajmo na fuka'' igra 20. 2. i to će biti 70. izvedba i osma godišnjica premijerne izvedbe predstave koja osvaja publiku svakim novim igranjem.

Ajmo na fuka

''Isus, sin čovječji'' na rasporedu je 24. 2., a gostuje u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku 27. 2. Ovo je predstava iznimno raskošna scenska sinteza suvremenih vizualnih rješenja i srednjovjekovnih prikazanja, živih prizora iz Isusovog života i živih obrada istih tema sa slika svjetskih poznatih autora od renesanse do 19. stoljeća (Caravaggio, Rubens, van Honthorst, Ciseri), te monologa pripovjednog stila i kratkih dijaloških dionica.

 Isus, sin čovječji

Sve predstave počinju u 20 sati ako nije naznačeno drukčije.

Cijena ulaznica: redovita 10 KM, studenti, učenici, nezaposleni i umirovljenici 5 KM; studenti te nastavnici i djelatnici Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere/ulaznice, odnosno, godišnje karte.
Rezervacija ulaznica: porukom preko Facebook Messengera ili Instagram Directa, odnosno, pozivom na broj 063/019-019 od 10 do 16 sati.

 

Kopirati
Drag cursor here to close