Beogradsko dramsko pozorište

Branislav Lečić izuzet iz predstava

Zbog kompleksnosti svih događaja, direkcija BDP-a smatra da je ovaj slučaj isključivo u rukama nadležnih institucija i na ovu temu neće se više izjašnjavati.
Kultura / Kazalište | 25. 03. 2021. u 21:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Branislav Lečić

Beogradsko dramsko pozorište (BDP) u četvrtak je priopćilo da je, na zahtjev većeg dijela ansambla predstave Kad su cvetale tikve, glumac Branislav Lečić izuzet iz predstojećih igranja tog komada zbog aktuelne situacije.

“Beogradsko dramsko pozorište obavještava javnost da je, na zahtjev većeg dijela ansambla predstave Kad su cvetale tikve, glumac Branislav Lečić izuzet iz predstojećih igranja predstave, zbog aktuelne situacije”, kaže se u kratko priopćenju BDP-a.

Zbog kompleksnosti svih događaja, direkcija BDP-a smatra da je ovaj slučaj isključivo u rukama nadležnih institucija i na ovu temu neće se više izjašnjavati, prenosi Tanjug.

Povlačenje s čela pokreta Demokrata Srbije

B92 prenosi da je Lečić je podijelio poruku koja mu je stigla iz BDP-a, a koja navodno glasi:

“Dragi Leko, Jug je pokušao da te dobije, vjerojatno si u gužvi. Imamo jednu nezgodnu situaciju, jer je danas, na inicijativu dijela glumačkog ansambla, njih 17 potpisalo peticiju da ne žele da igraš u Tikvama dok se situacija ne smiri. Njih 14 je bilo uzdržano. Žao nam je zbog svega, u dogovoru i sa Skerlom alternirat ćemo te do daljnjeg, možeš se čuti s Jug kada budeš u prilici.”

Lečić je odgovorio javno BDP-u na svom profilu na Instagramu.

“S onima koji sude o ljudima i ovakvim događanjima i optužbama preko medija, bez prava na moj glas i moju istinu, nikada više nemam što tražiti! Zaboravite na našu suradnju i poručite tim glumcima da me ni takvi ljudi, ni takvi glumci uopće ne zanimaju. Oni, bez obzira na godine, ne znaju ni što je pravo, a ni pravda. Nek’ me izbjegavaju u širokom luku! Istina će pobjediti!”, poručio je Lečić.

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 

Objavu dijeli Branislav Lečić (Official) (@branislav.lecic.official)

Na Instagram profilu je objavio i da se povlači s čela pokreta Demokrata Srbije.

Audiosnimka predana Tužiteljstvu

Branislav Lečić je danima u centru pažnje povodom optužbe kolegice, glumice Danijele Štajnfeld, da ju je silovao 2012. godine.

Slučaj je predat Višem tužiteljstvu u Beogradu, a glumac je pozvan da se u petak prvi put izjasni o tome.

Glumica je predala i audiosnimku razgovora koji je imala s Lečićem povodom tog navodnog čina.

U uspješnoj predstavi Kad su cvetale tikve Dragoslava Mihailovića, u režiji Bobana Skerlića, Lečić je uskočio prije nekoliko sezona, da zamijeni “originalnog” glumca u tom djelu Mihaila – Mišu Janketića, koji je već bio narušenog zdravlja, neposredno prije nego što je preminuo.

Obojica su igrali ulogu naratora, odnosno Ljubu Vrapčeta, prvaka u boksu u poznim danima, junaka romana i predstave Kad su cvetale tikve, prenosi aljazeera.

Kopirati
Drag cursor here to close