Dani Studentskog zbora

Bo(R)ba - predstava mostarskih studenata u četvrtak u Kosači

U predstavi će glumiti 18 studenta Sveučilišta u Mostaru
Kultura / Kazalište | 05. 06. 2018. u 10:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstava ''Borba'', autorsko djelo mostarske studentice Nine Lončar, u sklopu Dana Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru u četvrtak, 7. lipnja 2018. s početkom u 20 sati u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače.

U predstavi će glumiti 18 studenta Sveučilišta u Mostaru. Tako će glumiti: Tea Pandža, Ivan Prskalo, Ana Dragozet, Ivo Čarapina, Srđan Kravić, Antonija Kolakušić, Ivo Marijan Planinić, Matea Vladić, Nina Lončar, Kristina Katić, Božana Martić, Ilija Čović, Kristina Ivanković, Mirko Ćutuk, Danea Buhovac, Ružica Jozipović i Ivan Ivančić, uz glazbenu i vokalnu pratnju Antonie Ivančić.

Inače, predstava pod nazivom ''Bo(R)ba'' smještena je u modernom svakodnevnom životu Mostara koji čine dvije krvno povezane obitelji i skupina studenata na fakultetu. Ovaj komad ima za cilj prikazati disfunkcionalnost obitelji koja ostavlja tragove na generacijama iza sebe, neobične tradicionalne istupe nepojmljive za 21. stoljeće, ali i zorni prikaz odnosa u obitelji koje imaju adolescente za djecu, priopćeno je.

S druge strane, radnja se paralelno vrši i na fakultetu prilikom čega glumci imaju jasan zadatak - pokazati mostarskoj publici kako izgleda studij u novo moderno doba, kakve se spletke tamo kriju, te kako generalno izgleda biti student u današnje vrijeme. Kojim se sve to metodoma služe studenti kako bi došli do diplome, imat ćete priliku vidjeti u predstavi neobičnog i dvojakog simboličnog naziva koji iza sebe grije puno tajni.

Ulaz na predstavu je besplatan.

Kopirati
Drag cursor here to close