Folklor

Bjelopoljci predstavljali BiH na festivalu u Srbiji

Kultura / Kazalište | 20. 08. 2017. u 10:26 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kulturno umjetničko društvo 'Bijelo Polje' sa svojim prvim ansamblom sudjelovalo je na festivalu folklora u Loznici i Banji Koviljači pod nazivom 'Evropa pleše' od 18. do 20.8.2017. g.

Na međunarodni poziv od strane K.U.D.-a 'Vuk Karadžić' iz Loznice sudjelovalo je 16 kulturno umjetničkih društava na trodnevnom festivalu. Na jednom renomiranom i najstarijem festivalu na Balkanu našu zemlju predstavljao je K.U.D. 'Bijelo Polje' iz Potoka kod Mostara.

Oko 20 članova tog društva upriličilo je izuzetan i prema riječima domaćina nezaboravan trenutak umjetničkog dostignuća kojeg je 'režirao' veliki stručnjak koreografije i voditelj folklornog ansambla Mirza Jaranović. Loznička publika koja se u velikom broju, njih nekoliko tisuća, okupila na trgu ispred 'Vukovog doma kulture' u posebnom raspoloženju pratila je izvođenje nekoliko koreografija koje je prvi andambl izveo.

Članovi K.U.D.-a 'Bijelo Polje' ističu kako su zadovoljni gostoprimstvom i dočekom od strane domaćina, a posebno ističu veličanstven defile kroz centar grada gdje se zajedno sa sudionicima i građanima odigralo nekoliko igara.

Predsjednik društva Miralem Gluhović primajuci zahvalnicu obratio se domaćinu i prisutnima zahvaljujući se na pozivu i toplom prijemu, te je uručio poklon 'Stari most' u bakrorezu organizatoru, kao i suorganizatoru Turističkoj organizaciji Loznice gdje je uručio sličan suvenir.

Puni pozitivnih utisaka članovi K.U.D.-a 'Bijelo Polje' su se vratili u Mostar koristeći priliku da se zahvale još jednom domaćinu i svim sudionicima u programu na festivalu u Loznici i Banji Koviljači.
Predsjednik Gluhović zahvalio se svim članovima društva koji su dali veliki doprinos učešćem na festivalu, kao i prijevozniku 'Autoprevoz' Mostar, sponzorima i prijateljima društva koji su pomogli u radu i odlasku na festival u Loznicu. Članovi ansambla su zajedno u slobodnim trenucima posjetili rodno mjesto i kuću Vuka Karadžića, Etno selo 'Sunčana reka'.

Kopirati
Drag cursor here to close