HNK Mostar

Besplatna izvedba kabarea ''Neka ostane među nama''

Kabare nosi priču u kojoj je suvremeni čovjek zaboravio praksu iskrenog i intimnog prijateljskog razgovora koji treba ostati „među nama“.
Kultura / Kazalište | 21. 06. 2023. u 12:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru u subotu, 24. lipnja u 20 sati gostuje GP Jazavac iz Banja Luke s kabareom „Neka ostane među nama“ autora Nebojše Kuruzovića.

Kabare nosi priču u kojoj je suvremeni čovjek zaboravio praksu iskrenog i intimnog prijateljskog razgovora koji treba ostati „među nama“. Vjerojatno ste nekada imali iskren razgovor s osobom nakon kojeg ste shvatili kako ste sada mnogo povezaniji i intimniji. S druge strane, donekle vam je žao što razgovor nije zabilježen kako bi ostao među generacijama koje dolaze. Upravo taj trenutak dogoditi će se u onoj sceni u kojoj jednosmjerna kabaretska drama progovara kroz iskrenu liriku samoproglašenog pjesnika Nebojše Kuruzovića, koji glazbu u trenutku pretvara u duo dramu i nastup jednog od gostiju. Posebna gošća u kabare izvedbi bit će Anja Rikalo Vrdoljak, a to kako će zvučati ovaj neobičan duet „neka ostane među nama“.

U pitanju je, kako sam autor duhovito kaže, „prvi srpski inkluzivni kabare” ili neka vrsta glazbeno-poetskog nastavka njegovog istoimenog podcasta, samo postavljen uživo pred publikom na kazališnim daskama.

„U jednom razgovoru s prijateljem i kolegom iz sastava 'Džez poezi kabare', pjesnikom Sašom Berendikom, došli smo do zaključka kako živimo u vremenu u kojem je sve manje pravih prijateljskih razgovora, onih koji bi trebali ostati među nama. Čak smo odlučili drugi album sastava 'Džez poezi' nazvati 'Neka ostane među nama'. Od tih ideja uskoro sam stigao do snimanja podcasta poetskih razgovora intimnog karaktera, nekih 11 razgovora s ljudima iz umjetnosti, koji su na moje iznenađenje sjajno primljeni s nekih 40 000 slušanja u prosjeku, što me uvjerilo kako publika za poeziju još postoji samo treba pronaći način da se stigne do iste“, rekao je Kuruzović.

Kabare je nastao u koprodukciji Centra za kreativni rad „Dobri Medo“ i Gradskog pozorišta „Jazavac“ iz Banja Luke, na čijem je redovnom repertoaru.

Autor je stihova i vokal Nebojša Kuruzović (samozvani pjesnik), glazbu i aranžman potpisuje Milan Savić, koji je i na klaviru, dok je na gitari Stefan Tešanović.

Ulazak je besplatan, no potrebno je rezervirati ulaznicu porukom na FB/IG ili pozivom na broj 063/019 019.

Kopirati
Drag cursor here to close