Ostanite kući!

'Alfa Beta' na online repertoaru NPM-a

Riječ je o predstavi koja je osvojila srca publike „Alfa Beta“ Edwarda Anthonya Whiteheada, u režiji Saše Oručevića.
Kultura / Kazalište | 17. 04. 2020. u 11:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Narodno pozorište Mostar je i ovog petka, 17.04. 2020 godine pripremilo predstavu za online prikazivanje koja će publici biti dostupna od 20 sati. Riječ je o predstavi koja je osvojila srca publike „Alfa Beta“ Edwarda Anthonya Whiteheada, u režiji Saše Oručevića. Predstava je premijerno odigrana 11.01.2019. godine.

„Alfa Beta“ se bavi bračnim odnosima, odnosima u porodici uopćeno propitujući instituciju braka sa pozicije izbora ulaska ili ne u ovu zajednicu, kakve reperkusije na naš život on ostavlja i šta sa sobom kroz vrijeme brak nosi. Zanimljiva, dinamična i univerzalna priča o ljudskoj otuđenosti, otuđenosti od sebe i od drugih. Priča o dubokim intimnih strahovima oslikanim u likovima bračnih partnera koji proživljavaju vlastite krize izbora i odluka koje oblikuju njihove živote. Propitujući smisao braka, likovi dovode pod znak pitanja i uvriježene vrijednosti koje su uz brak vezane, i postavljaju pitanje da li su naša očekivanja prevarena.

Linkovi kojima će se moći pristupiti gledanju predstave „Alfa Beta“ bit će podijeljeni i na Facebook i na Instagram profilu Narodnog pozorišta Mostar, kao i na web stranici www.npm.ba.

 

Kopirati
Drag cursor here to close