Predstave i radionice

Zenica dočekuje festival Ljetne večeri

U subotu, 6. srpnja od 20:30 sati mališani će uživati u mjuziklu 'Pepeljuga', rađenom u produkciji Gradskog kazališta 'Joza Ivakić' Vinkovci i Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku
Kultura / Kazalište | 25. 06. 2019. u 16:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na konferenciji za medije održanoj na Ljetnoj sceni Doma armije /Preporoda u Zenici, predstavljen je program trećeg međunarodnog teatarskog festivala Ljetne večeri Studio Teatra. Program su predstavili direktor festivala Nusmir Muharemović i PR i koordinator festivala Mirza Begović, koji nisu krili zadovoljstvo da ovaj festival, uprkos činjenici da je sve teže realizirati projekte iz oblasti kulture, svake godine raste i postaje establirani teatarski događaj prepoznatljiv u cijeloj BiH.

Naime, festival će otvoriti predstava 'Savršeni kroj' (2.7. od 21 sat) u režiji Jasmina Durakovića, a u kojoj glavne uloge ostvaruju Admir Glamočak i Sead Pandur. Predstava je rađena u produkciji Sarajevskog ratnog teatra (SARTR-a ) i Udruženja građana 'Scena', a ista je rađena po tekstu Vladimira Đurđevića.

Drugu noć festivala publici će se predstaviti predstava 'Trg ratnika' (3.7. od 21 sat) u režiji Dine Mustafića. Predstava je rađena u produkciji Pozorišta mladih Sarajevo, a glavne uloge ostvaruju Belma Lizde Kurt i Mario Drmać.

Treća noć festivala je rezervirana za predstavu 'Šta ćemo sad?' (4.7. od 21 sat), Pozorišta 'Slavija' Beograd, a koja je nastala po motivima priče Branka Đurića. Tekst i režiju potpisuje Erol Kadić, a glavne uloge ostvaruju Sofija Juričan i Ivan Đorđević Džudi.

U petak i subotu, 5. i 6. srpnja realizirat će se Kids program festivala, koji će osim predstava za djecu, najmlađima ponuditi i kvalitetan edukativno-zabavni program, kao i zabavu sa kostimiranim likovima iz omiljenih animiranih filmova najmlađe publike.

U petak, 5. srpnja na programu je predstava za djecu 'Potraga za konačištem' (5.7. od 20:30 sati), koja je nastala u produkciji Teatra Kabare Tuzla, a koja je autorski projekt Irfana Kasumovića. U ovoj avanturi za djecu glavne uloge ostvaruju Irfan Kasumović i Elvis Jahić.

U subotu, 6. srpnja od 20:30 sati mališani će uživati u mjuziklu 'Pepeljuga', rađenom u produkciji Gradskog kazališta 'Joza Ivakić' Vinkovci i Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku, a po tekstu Vladimira Andrića. U predstavi igraju i animiraju Matea Marušić, Dorian Paulić, Antonija Mrkonjić, Katarina Šestić, Josipa Oršolić, Vladimir Andrić i Zorko Bagić.

U nedjelju, 7. srpnja od 21 sat festival zatvara predstava 'Državni lopov', hit komedija, koja 15 godina nasmijava publiku, a svrstava se među najigranije živuće predstave u BiH. U predstavi Studio Teatra igraju Nusmir Muharemović, Irfan Kasumović i Mirza Mušija. Radionice i igraonice u okviru Kids programa prije predstava za djecu počinju u 19 sati.

Cijena ulaznica za predstave za odrasle je 6 KM, dok je cijena ulaznica za predstave za djecu 5 KM, a ulaznice je moguće osigurati rezervacijom na broj telefona 061 783 130. Ulaznice će se i ove godine moći kupiti na blagajnama Multiplexa 'Ekran' Zenica. Također, ulaznice će biti u prodaji prije početka samih predstava u festivalskom prostoru, kao i na još nekim dogovorenim prodajnim mjestima o kojima će organizatori naknadno obavijestiti publiku.

Kopirati
Drag cursor here to close