22. Festival srednjoškolskog dramskog stvaralaštva

''Ožiljcima'' pripao Grand Prix festivala u Konjicu

Na festivalu je sudjelovalo oko 450 srednjoškolaca iz 19 gradova, a publika je imala priliku pogledati 26 predstava.
Kultura / Kazalište | 25. 04. 2024. u 07:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Završen je 22. Festival srednjoškolskog dramskog stvaralaštva Bosne i Hercegovine u Konjicu, koji je trajao od 15. do 23. travnja. Na festivalu je sudjelovalo oko 450 srednjoškolaca iz 19 gradova, a publika je imala priliku pogledati 26 predstava.

Posljednji dan festivala, domaćini su pripremili bogat program, koji je započeo izložbom fotografija s predstava koje su izvedene tijekom devet dana. Predvođeni članom stručnog žirija Arminom Filipovićem, predstavnici grupa su za vrijeme trajanja festivala uspjeli napraviti performans, koji je predstavljen publici na završnoj ceremoniji.

Stručni žiri, u čijem sastavu su bili Ena Husić, Domagoj Nižić, Vahid Duraković, te već spomenuti Armin Filipović, imao je jako težak zadatak. Nakon pregledanih svih 26 predstava, morali su donijeti odluku o najboljim predstavama i pojedincima.

Grand Prix najboljoj predstavi festivala pripao je Omladinskom pozorištu Bileća za izvedbu predstave ''Ožiljci''.

Ista predstava je donijela i nagradu za najboljeg glumca na festivalu, a to je Gojko Samardžić. Najbolja glumica festivala je Marina Milošević iz Modriče za ulogu profesorice u predstavi ''Glavozuj'' u izvedbi Amaterske scene mladih.

Najbolja predstava u kategoriji kazališnih grupa je ''Čuješ li korake iza sebe'' u izvedbi Teatra mladih iz Goražda, dok je istu nagradu u kategoriji srednjih škola odnio KŠC ''Sv. Franjo'' Opća gimnazija Tuzla za predstavu ''Zašto ste probudili svoga muža?''.

Žiri publike, sačinjen od predstavnika grupa, je razmišljao na sličan način kao i stručni žiri. Tako su nagrade za najbolje predstave dodijelili Teatru mladih iz Goražda, te KŠC ''Sv. Franjo'' Opća gimnazija Tuzla.

Kopirati
Drag cursor here to close