Pop-rock ikona

Željko Bebek najavio koncert 13.08. u Sarajevu

Bit će to prvi solistički koncert Željka Bebeka u rodnom Sarajevu od početka njegove solističke karijere, a danas ga je zajedno sa sinom Zvonimirom.
Kultura / Glazba | 31. 05. 2022. u 19:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Željko Bebek, pop-rock ikona naših prostora održat će 13. kolovoza koncert u Sarajevu, u prostoru Bosanskog kulturnog centra, s početkom u 21h.

Bit će to prvi solistički koncert Željka Bebeka u rodnom Sarajevu od početka njegove solističke karijere, a danas ga je zajedno sa sinom Zvonimirom najavio na konferenciji za medije koja je održana u Colors Inn hotelu u Sarajevu.

"Drago mi je da sam ovim dobrim povodom danas ovdje,  da najavim svoj koncert u Sarajevu, koji je zapravo prvi koncert na kojem kao solo izvođač sa svojim bendom u mom rodnom gradu,“ istaknuo je Željko Bebek na samom početku današnje pressice, a ispričao je i anegdotu o svojem nastupu u Bosanskom kulturnom centru i prisjetio se davne 1977. kada je posljednji puta pjevao na toj sceni.

„U BKC-u sam posljednji put nastupao s Bijelim dugmetom 1977 godine. Izgleda da ovdje nastupam kad su mi neki važni i prijelomni trenutci u životu. Kada smo 1977. godine kao Bijelo dugme svirali u Beogradu koncert kod hajdučke česme, bila je velika gužva na tom koncertu i nakon koncerta smo shvatili da su audio snimke s koncerta propale, da su neupotrebljive. A kako smo bili u obvezi da taj audio s koncerta damo za objavu albuma, morali smo na brzinu nešto smisliti.  I tako smo odlučili da cijeli koncert odsviramo ponovno u Sarajevu - u BKC-u, a tada se ta dvorana nosila ime dvorana Đure Đakovića. Tadašnji producent je stigao iz Ljubljane, donio svu opremu, na brzinu smo organizirali koncert za par stotina naših obožavatelja, sve snimili uživo i taj materijal i audio iz BKC-a je zapravo audio našeg koncerta kod hajdučke česme. I kao što je koncert kod hajdučke česme bio velika stvar u tadašnjoj karijeri Bijelog dugmeta, baš tako je i predstojeći koncert u BKC-u za mene velika i važna stvar", ispričao je Željko Bebek, na oduševljenje okupljenih predstavnika medija koje je šarmirao i oduševio svojom iskrenošću i toplinom.

O tome što će publika moći čuti na predstojećem koncertu u BKC-u, rekao je sljedeće: „Mojih gotovo 50 godina na sceni donijelo je mnoge velike pjesme. Naravno da ću za ovaj koncert povesti računa o tome da na koncertu uz sve nove pjesme sviramo i pjesme koje vole starije generacije  koje se još usude doći na pravi rokerski koncert kakav će biti ovaj u BKC-u. Neka pronađu neke stare farmerke i dođu u BKC 18. kolovoza! A pjevat ću dosta i za srednje generacije, koje znaju da sam se ja 1984. odvojio od Bijelog dugmeta i napravio jednu lijepu i divnu solo karijeru, to moram neskromno reći. I naravno da na programu imam i nove pjesme, posebno one koje su nastajale u posljednjih 10 godina. Smatram da je to jedno od mojih najljepših i najplodnijih razdoblja u toj mojoj dugačkoj karijeri od 50 godina“, ispričao je Bebek, pa se posebno osvrnuo na svoj aktualni albumi suradnju sa sinom Zvonimirom koji će također uz oca svirati na koncertu u BKC-u.

„U najgoroj situaciji koja je zadesila sve nas s ovom pandemijom, ja sam izvrsno iskoristio svo vrijeme koje smo imali i tako smo 2021. godine negdje u ovo vrijeme moj bend i ja i moj Zvone objavili po mom utisku moj najbolji album 'Mali oblak ljubavi'. Ono što se meni najljepše dogodilo u karijeri u ovom, nekako seniorskom vremenu to je da se prije 3 godine u moj glazbeni projekt uključio moj sin Zvone, koji je prvo nastupao kao poseban gost na mojim koncertima, a sada je postao punopravni član moga benda“, otkrio je Željko Bebek, a za kraj konferencije za medije, najavio je ekskluzivnu vijest da će se krajem lipnja u prodaji pojaviti njegova prva autobiografija, koju će publika moći kupiti na koncertu u BKC-u.

Koncertu u Sarajevu 13. kolovoza, prethodit će koncert u Međugorju, 12. kolovoza, gdje će Željko Bebek nastupiti u Herceg Etno Selu.

Prepoznatljiva boja glasa, jedinstven karakter i neodoljiv šarm Bebeka su učinili jednom od najvažnijih i najutjecajnijih osoba muzičke scene naših prostora, a koncert u Bosanskom kulturnom centru koji nas očekuje 13. kolovoza zasigurno će biti nezaboravni muzički događaj za sve generacije publike.

Partner koncerta Željka Bebeka u BKC-u je kompanija BH Telekom i brendovi Jack Daniel's i Sarajevski Kiseljak, dok je hotel-partner koncerta sarajevski Colors Inn hotel.  

Ulaznice za koncert od danas se mogu kupiti u prodaji na blagajni dvorane BKC-a i u sustavu kupikartu.ba.

Kopirati
Drag cursor here to close