Festival klapske pisme

Zagrebačka špica u znaku Posušja

Posebno i spontano iznenađenje bio je i kratki nastup Amire Medunanjin koja je bila u publici, a onda se pridružila glazbenicima otpjevavši nekoliko pjesama.
Kultura / Glazba | 24. 06. 2024. u 09:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Protekla subotnja zagrebačka špica bila je u znaku Posušja i Festivala klapske pisme koji će ove godine po deseti put biti održan u ovom hercegovačkom gradiću 3. i 4. kolovoza.

Foto: PR / Josip Drinovac i Ivana Jukić

Na Coolturnoj špici, programu koji organizira Hrvatsko kulturno društvo Napredak, ovoga puta u suradnji s Hrvatskom paneuropskom unijom i Općinom Posušje, nastupila je muška klapa Zvizdan iz Posušja, Ivana Jukić sudionica glazbenog natjecanja The Voice Hrvatska koja je također iz Posušja te mladi glazbenik iz Mostara Josip Drinovac.

Foto: PR / Josip Drinovac

U više od dva sata programa okupljeni su mogli uživati u raznolikom repertoaru.

Posebno i spontano iznenađenje bio je i kratki nastup Amire Medunanjin koja je bila u publici, a onda se pridružila glazbenicima otpjevavši nekoliko pjesama.

Foto: PR / Amira Medunjanin i Ivana Jukić

Podršku Festivalu i svima koji sudjeluju u njegovoj organizaciji kao i glazbenicima koji su nastupili na Coolturnoj špici svojim su dolaskom dali ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordan Grlić Radman, državni tajnik u Uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas, načelnik Posušja Ante Begić, predsjednik Hrvatske paneuropske unije Pavo Barišić te glavni tajnik Vanja Gavran, dopredsjednik HKD-a Napredak Damir Krešić, povjerenik Napretka za Zagreb Goran Štrbac i drugi.

Foto: PR / Klapa Zvizdan

Valja reći kako su Gavran i Begić bili jedni od osnivača klapskog festivala 2014. godine, koji je već prve godine postao pravi kulturni brend Posušja i središnja manifestacija Posuškog lita.

Kopirati
Drag cursor here to close