Sarajevo

Vojni orkestar OS BiH priredio tradicionalni Božićni koncert Ministarstva obrane BiH

U Domu OS BiH u Sarajevu održan je tradicionalni Božićni koncert Ministarstva obrane BiH.
Kultura / Glazba | 15. 12. 2020. u 15:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Tradicionalni Božićni koncert Ministarstva obrane BiH

U povodu obilježavanja predstojećeg blagdana Božića, Vojni orkestar Oružanih snaga Bosne i Hercegovine je u utorak 15. prosinca 2020. godine, u Domu OS BiH u Sarajevu upriličio tradicionalni Božićni koncert Ministarstva obrane BiH.

Zbog pandemije COVID-19, ove se godine Božićni koncert MO BiH nije održao u nazočnosti mnogobrojnih uzvanika, već će televizijski snimak koncerta Ministarstvo obrane BiH učiniti dostupnim svim zainteresiranim medijima da ga emitiraju, a moći će se pogledati i na You Tube kanalu Ministarstva obrane BiH.   

Ovom prigodom, blagdanske poruke uputili su zamjenik ministra obrane BiH za politiku i planove Mijo Krešić i nadbiskup koadjutor Vrhbosanske nadbiskupije i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH monsinjor dr. Tomo Vukšić.

Oni su svim djelatnicima MO BiH i pripadnicima OS BiH katoličke vjeroispovijesti zaželjeli čestit Božić, a svima ostalima sretnu i uspješnu novu 2021. godinu.

''U vremenu smo adventa. Budimo zato bliži jedni drugima, jer nas je tako Isus učio. Mi u Ministarstvu obrane BiH nastojimo se tako ponašati u svome radu, uvjereni kako je naša različitost naše bogatstvo", kazao je monsinjor Vukšić poželjevši da i ovogodišnji Božićni koncert bude dar svima.

Monsinjor Tomo Vukšić je svim građanima BiH zaželio dobro zdravlje i snagu da sa svojim najdržima i susjedima prebrode sve poteškoće s kojima se suočavaju te da ih zaobiđe svaka bolest.

Foto: PR / Tradicionalni Božićni koncert Ministarstva obrane BiH

''Gospodine Bože, hvala Ti što si nam, zahvaljujući čudesnim sredstvima komunikacija, opet darovao brojne prijatelje! I dok poštujemo i uvažavamo različitost njihovih službi, imena, priapadnosti, činova i odgovornosti, znamo da smo svi, kao Tvoja stvorenja, pred Tobom jednaki, a međusobno braća i sestre, te pozvani na dobrotu i svetost. Hvala ti Ti za sve dobre ljude!“, zaključio je mons. Vukšić.  

U prigodnom jednosatnom programu, uz Vojni orkestar OS BiH pod ravnanjem Filipa Miloševića i pukovnika  Tomislava Sušca nastupili su pijanist Bartolomej Stanković i vokalni interpretator Ivica Zovko. Izveli su tradicionalne međunarodne i hrvatske božićne skladbe, u modernom jazz stilu.

Kopirati
Drag cursor here to close