"Izgubiti Neću Dah"

Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli predstavili novi spot sniman pod vodom

Snimanje spota za njihov aktualni singl, koji je ušao na HR Top 40 listu najemitiranijih pjesama, za Vinka Ćemeraša & Talvi Tuuli nastavak je suradnje s Mare Milin.
Kultura / Glazba | 04. 08. 2021. u 19:31 Bljesak.info
Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli - Izgubiti Neću Dah ft. Petra Perišić

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli nedavno su predstavili posebnu verziju pjesme "Izgubiti Neću Dah", koju upotpunjuje vokal gostujuće Petre Perišić, a sada je predstavljen i službeni videospot s kreativnim potpisom Mare Milin. 

Autorska pjesma Srđana Sekulovića – Skansija u svojem se originalnom obliku našla na hvaljenom izdanju "Na Putu", za kojeg su Vinko i bend ove godine nagrađeni Porinom u kategoriji Najbolji album rock glazbe.

Snimanje spota za njihov aktualni singl, koji je ušao na HR Top 40 listu najemitiranijih pjesama, za Vinka Ćemeraša & Talvi Tuuli nastavak je suradnje s Mare Milin, čija je vizija bila da se vizualni identitet pjesme većim dijelom snimi – pod vodom.

Povodom njegove objave, cijenjena je fotografkinja i umjetnica otkrila motive iz teksta pjesme koji su inspirirali podvodne kadrove:

"Dah, držanje daha, plutanje, kretanje kroz vodu, to što pod vodom izdržimo ili ne izdržimo dugo, to što se pod vodom obično šuti, a ako se govori ili vrišti, opet se ne čuje, i kao takvo ostaje 'neizgovoreno' jer nitko to nije čuo - to sve ima i direktne i metaforičke veze s pjesmom, riječima i smislom. Dojmove poput fluidnosti, zadržavanja daha da bi se opet krenulo disati, hipnotičkog, kontemplativnog, začudnog - sve sam ih nastojala koristiti u vizualnoj komunikaciji ovog audio-vizualnog projekta".

Na kreiranje videa osvrnuo se i Vinko:

"Neizmjerno nam je drago da smo Mare i mi opet surađivali i da je video za 'Izgubiti Neću Dah' iz nas izvukao nešto novo, nadam se da će publika prepoznati prikazanu emociju. Veseli me da smo ovu pjesmu snimili baš s Petrom Perišić i nadam se da ćemo uskoro imati priliku slušati i njene pjesme".

Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli novi su singl i spot predstavili usred koncertno aktivnog ljeta, kojem je prethodila promocija albuma "Na Putu" u rasprodanoj Tvornici Kulture.

Dobitnici nagrade Porin tako nastavljaju s marljivim radom te se iznova afirmiraju kao fantastični izvođači čiji se nastupi ne propuštaju.

Kopirati
Drag cursor here to close