Zabava i druženje

Uspješno završena promocija prvog albuma dječjeg benda Frtutma KIDS

Posebno raspoloženi bile su maskote Hayatovac, te Kokodilko koji je i službena maskota ovog benda.
Kultura / Glazba | 29. 06. 2022. u 11:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Edi i Una'' naziv je prvog albuma dječjeg benda Frtutma KIDS. Promocija albuma je upriličena u ponedjeljak 27.6.2022. godine u organizaciji njihove produkcijske kuće Hayat Production i bila je povod druženja prijatelja iz vrtića i škola Edija i Une.

Prisutni su uživali u zabavi i druženju. Posebno raspoloženi bile su maskote Hayatovac, te Kokodilko koji je i službena maskota ovog benda. Frtutma KIDS bend je izveo svih osam pjesama sa albuma: Sara iz Mostara, Sarajevo grad, Mi smo brat i sestra, Moj tata i mama, Zlatna ribica, Zvjezdice sestrice, Vrtić i Zubić koja je svoju premijeru imala istog dana, a koja je na ovaj album unijela dječju radost i osmijeh.

Pjesma ''Sara iz Mostara'' prva je pjesma ovog benda s kojom je član benda ''Frtutma KIDS'', Edi osvojio prvu nagradu za kompoziciju i spot na Međunarodnom dječjem festivalu ''Razigrane note 2021'' u Zagrebu.

Foto: PR / Uspješno završena promocija prvog albuma dječjeg benda Frtutma KIDS u Sarajevu

Numera ''Sarajevo grad'' rađena je kao poklon voljenom gradu, a ''Mi smo brat i sestra'' stihovi su u kojima će se pronaći svaki roditelj.

Pjesmom ''Zlatna ribica'' mališani šalju poruku za svu djecu svijeta. Ova njihova pjesma je dinamična i nosi univerzalnu poruku. Edi Čengić, sa svojih 7 godina, bio je najmlađi takmičar na prestižnom festivalu Mali MEF u Čakovcu (HR) gdje je pobrao simpatije publike.

Kako su članovi benda Frtutma KIDS u godinama (5 i 8) kada ispadaju mliječni zubići, sa svojim dedom su došli na ideju da jedna od pjesmica na njihovom prvom albumu bude baš o tom periodu života svih mališana. Tako njihova nova pjesma nosi simboličan naziv 'Zubić'. Vjerovanje je da kada djeca izgube jedan od mliječnih zuba, treba ga staviti ispod jastuka ili na neko mjesto pored njihovog kreveta i ''Zubić vila'' će ih posjetiti dok spavaju, zamjenjujući izgubljeni zub uz malu novčanu naknadu (poklončić).

Kopirati
Drag cursor here to close