Park Zrinjevac

U Mostaru koncert 'Zemljo moja'

Koncert će se održati u parku Zrinjevac s početkom u 21 sat, a na njemu će se promovirati hrvatska kulturna baština ramskoga kraja.
Kultura / Glazba | 13. 06. 2024. u 08:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Etno-rock simfonijski koncert "Zemljo moja" povodom Svjetskog dana glazbe priredit će 20. lipnja u Mostaru etno-skupina "Čuvarice" iz Rame i Simfonijski orkestar Mostar.

Koncert će se održati u parku Zrinjevac s početkom u 21 sat, a na njemu će se promovirati hrvatska kulturna baština ramskoga kraja.

Na koncertu će biti izvedeno 15 skladbi. Autor svih tekstova i glazbe je obitelj Glibo, koja je ponajviše i zaslužna za veliki uspjeh Čuvarica. Etno-skupina objavila je dva nosača zvuka za čije je aranžmane i produkciju odgovoran Josip Joco Vukoja, koji će nastupiti i na koncertu u parku Zrinjevac kao gitarist, najavili su organizatori.

Aranžmane za Simfonijski orkestar Mostar potpisuje maestro Damir Bunoza, a na koncertu će sudjelovati i u ulozi dirigenta.

Tradicionalnim koncertom u Parku Zrinjevac mostarski simfoničari obilježavaju šesti put zaredom Svjetski dan glazbe pod pokroviteljstvom Grada Mostara i ovo je još jedan u nizu koncerata kojim ove godine obilježavaju 70 godina kontinuiranog rada.

Na koncertu sudjeluje 45 glazbenika, a, osim solistica iz Rame, orkestar i prateći band čine glazbenici iz Splita, Banjaluke, Sarajeva, Fojnice i Mostara. Moderator na koncertu je Boris Čerkuč.

Ulaz na koncert je slobodan.

Kopirati
Drag cursor here to close