Komorni pjevački ansambl Pro arte

Koncert klasične duhovne glazbe koji ne želite propustiti

Ovim nastupom mladi glazbenici zatvaraju koncertnu sezonu u akademskoj 2023./2024. godini i kreću s pripremama za svečano obilježavanje 10. rođendana Ansambla.
Kultura / Glazba | 12. 06. 2024. u 15:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Komorni pjevački ansambl Pro arte održat će koncert klasične duhovne glazbe u utorak 18. lipnja 2024. godine u 19 sati u Samostanskoj crkvi sv. Petra i Pavla u Livnu na Gorici.

Na programu je duhovna a cappella glazba stranih i domaćih skladatelja: A. Klobučar, T. L. de Victoria, F. Liszt, O. Gjeilo, Z. Kodaly, F. Poulenc, B. Juračić i Ph. Stopford.

Organizatori koncerta su Franjevački samostan sv. Petra i Pavla Livno-Gorica i HKD Napredak – Podružnica Livno, te studij Glazbe Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru.

Ovim nastupom mladi glazbenici zatvaraju koncertnu sezonu u akademskoj 2023./2024. godini i kreću s pripremama za svečano obilježavanje 10. rođendana Ansambla.

Tom prigodom, u akademskoj 2024./2025. godini planiraju održati niz samostalnih koncerata duhovne, svjetovne, zabavne i etno glazbe.

Ulaz je slobodan, dobrodošli!

 

O ansamblu

Komorni pjevački ansambl Pro arte osnovan je u studenom 2014. godine kao izvannastavna aktivnost za aktivne i bivše studente studij Glazbe Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru.

Svojim prvim javnim nastupom, u prosincu u godini osnutka, nagovještavaju bogat komorni repertoar svih skladateljskih epoha kako bi široj  publici približili ljepotu duhovne a cappella glazbe.

Mladi glazbenici pokazuju snažan umjetnički uspon u vrlo kratkom vremenskom periodu svoga postojanja što dokazuju osvojenom Specijalnom nagradom te osvojenih 100 bodova na XVIII. otvorenom federalnom natjecanju u Sarajevu (2015.), na 21. međunarodnom festivalu zborske glazbe Cro Patria u Splitu (2017.) gdje osvajaju Nagradu za najbolju izvedbu novog djela HDS-a, na 3. međunarodnom horskom šampionatu Lege artis u Tuzili (2018.) osvajaju Drugu nagradu te na 28. međunarodnom festivalu Cro Patria u Splitu (2024.) osvajaju Brončanu katedralu.

Iza sebe imaju preko 30 samostalnih cjelovečernjih koncerata sa zborskim a cappella repertoarom. Osnivačica i umjetnička voditeljica ansambla je prof. mr. art. Katja Krolo-Šarac.

Kopirati
Drag cursor here to close