Evergreen Fest 2019

U Čitluk stiže prava rock galama

Kroz Festival afirmirali su se brojni lokalni umjetnici, koji su osvajali nagrade na natjecanjima u BiH i bendovi koji su ustrajali i snimili svoje prve albume...
Kultura / Glazba | 06. 08. 2019. u 09:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veliki Evergreen Fest u malenom Čitluku, nastavlja tradiciju koncerata i umjetničkih događanja koji će zasigurno probuditi kulturnu scenu i osvojiti publiku užarenom atmosferom.

Kako je 2012. godine nastao spontano povodom 25 godina postojanja Caffe Evergreena-Grina Čitluk tako se nije ni zaustavio plijeniti pozornost primamljivim glazbenim i kulturnim sadržajem. Usprkos preprekama kroz godine želja za uspješnim projektom i jačanjem kulture nije zaustavila vlasnike kafića da i ove godine iznesu fenomenalan program 8. izdanja Evergreen Festa 2019.

Kroz Festival afirmirali su se brojni lokalni umjetnici, koji su osvajali nagrade na natjecanjima u BiH i bendovi koji su ustrajali i snimili svoje prve albume. poput rock grupe „NEŠTO IZMEĐU“ koja ove godine nastupa na Open-air koncertu Evergreen Fest-a.

Veliki dio glazbenog sadržaja se odvija u sklopu caffe Evergreen-Grin Čitluk, gdje je do sada nastupilo na stotine izvođača, a pored glazbenog sadržaja organizirane su i književne večeri, izložbe neafirmiranih umjetnika, izložbe fotografija, stand up večeri te razni zabavni sadržaji.

¸

Pored toga svake godine organizirani su i Open-air koncerti gdje je publika mogla besplatno uživati u koncertnim nastupima na Broćanskom Trgu poznatih grupa: Psihomodo Pop, grupa S.A.R.S,  Atomsko sklonište, TBF, Punčke, Pips Chips &Videoclips, Zoster,  Postolar Triper, Brkovi , Detour, Rundek Cargo Trio, Kojoti, Belfastfood, Zdenka Kovačiček, Nola, Justin’s Johnson, Soul Fingers i brojnih drugih.

Festival i ove godine traje kroz mjesec kolovoz punih 20 dana od 6.8. do 26.8.  uz podršku lokalnih, državnih i regionalnih institucija te vjernih sponzora.

Evergreen Fest počinje u ponedjeljak, 6.kolovoza gdje će ga tradicionalno otvoriti  ‘DJ DAMA’  i trajat će sve do nedjelje, 26. kolovoza sa svakodnevnim glazbenim, kulturnim i umjetničkim sadržajem.

Kao vrhunac festivala na pomoćnom igralištu stadiona ‘Bare’ održat će se i dvije koncertne večeri, gdje će pored raznovrsnog zabavnog sadržaja i raznih kreativnih radionica nastupiti i popularna glazbena imena:

8.8. četvrtak: NEŠTO IZMEĐU / ZDENKA KOVAČIČEK / URBAN&4

9.9. petak: THE GAMBLERS / PSIHOMODO POP / EDO MAAJKA

Uz dva velika koncerta posjetitelji će moći uživati i u nastupima brojnih drugih izvođača kao što su MERITAS koji će publiku zabavljati u petak, 16.8., te M.O.R.T. čiji nastup jednako željno iščekujemo u subotu, 24.8.

Bogati program festivala upotpunit će i večer poezije s Martinom Mlinarević Sopta I Borisom Čerkučom u utorak 20.8. Zadnju večer u ponedjeljak, 26.8. upotpunit će program izložbom slobodnih umjetnika koja već tradicionalno prikuplja velik broj mladih umjetnika amatera koji dijele svoju viziju umjetnosti.

Festivalske ulaznice po promo cijeni od 15,00 KM mogu se nabaviti u caffe baru Evergreen-Grin Čitluk do isteka zaliha.

Kopirati
Drag cursor here to close