Mostar

Mostar: ''Noć udaraljki'' - Koncert na koji vrijedi otići

Kako su najavili organizatori, koncert će u Mostar donijeti 'nešto što se ne čuje i ne vidi svaki dan.'
Kultura / Glazba | 20. 11. 2023. u 11:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon izuzetno uspješnog koncerta "Peća i vuk", posvećenog najmlađoj publici, održanog prošlog mjeseca u punoj dvorani Hrvatskoga doma "Herceg Stjepan Kosača", Simfonijski orkestar Mostar nastavlja svoje aktivnosti u lepršavim i plesnim ritmovima.

Tako će u ponedjeljak 20. studenog 2023. s početkom u 19:30 sati u Kosači biti održan koncert "Noć udaraljki".

Kako su najavili organizatori, koncert će u Mostar donijeti 'nešto što se ne čuje i ne vidi svaki dan.'

Foto: Bljesak.info / Press konferencija

''Čast mi je što našim sugrađanima možemo priuštiti istinski spektakl, koji smo dugo pripremali'', kazala je na konferenciji za medije uoči koncerta Snježana Zovko, ravnateljica Simfonijskog orkestra Mostar.

Na programu će biti izvedena poznata baletna "Carmen svita" za gudače i udaraljke Rodiona Shchedrina [Ščedrina], bazirana na genijalnim temama Bizetove [Bizeove] opere "Carmen", te jedan od najljepših stavaka za marimbu i gudački orkestar. Skladatelj je Emmanuel Sejourne [Sežrne], a solist na marimbi je Dario Kos.

''Uvijek je veliko zadovoljstvo doći u Mostar, ovdje imamo krasne kolege. Kao što je ravnateljica rekla, termin nam jeste nekada problem, ali kad je dobra volja tu  - sve se može napraviti u rekordnom roku'', rekao je maestro Ivan Hut.

Video: Bizet / Shchedrin : Carmen Suite

Skladbu domaćeg skladatelja Nebojše Jovana Živkovića "Trio per uno per duo" izvest će prof. mr. Davor Maraus i njegov asistent mr. Dario Kos.

Orkestar predvodi maestro Ivan Hut iz Dubrovnika.

Uz prof. Davora Marausa i njegovog asistenta Darija Kosa, solisti na udaraljkama su i studenti: Tino Udović, Marino Repanić i Roko Radunić. Svih pet udaraljkaša zajedno čine ansambl "Pamas".

Moderator koncerta je Boris Čerkuč, a pokrovitelj je Grad Mostar.

Ulaznice po cijeni od 10 KM mogu se kupiti na blagajni u Kosači svakim radnim danom od 13:00 do 18:00 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close