K19

Sunday Stories nakon dužeg vremena u Mostaru: Očekujemo nezaboravan doživljaj

Sunday Stories trenutno pripremaju drugi studijski album, koji ćemo gotovo u cijelosti imati priliku premijerno poslušati u K19.
Kultura / Glazba | 12. 01. 2023. u 15:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U svom dosadašnjem djelovanju Sunday Stories prate uspješni nastupi širom Balkana od kojih je bitno istaći samostalni koncert na Nišville Jazz Festivalu, koncert na Bašćaršijskim noćima, kao i solo koncerte u Ljubljani, Mariboru, Tirani, Ohridu, Skoplju, Beogradu, Podgorici i Zagrebu.

Sunday Stories trenutno pripremaju drugi studijski album, koji ćemo gotovo u cijelosti imati priliku premijerno poslušati u K19, a sa tog albuma su već predstavili pjesme ''Dišem'', ''Karma'' i ''Svijet'', a sinoć je u 21:00 svjetlo dana ugledala i četvrta pjesma s albuma ''Moj Izbor Si Ti''.

Video: Sunday Stories - Moj izbor si ti

Za Bljesak.info su govorili autorica tekstova i vokal Nina Babić, gitarista Saša Ćirić, bubnjar Zlatan Porobić, saksofonist Mirza Sijerčić, basist Mustafa Kurtalić i flautist Narcis Zečić.

Niste već neko vrijeme nastupali u Mostaru, pa evo da malo približimo mostarskoj publici koja možda nije imala priliku upoznati vas, tko su Sunday Stories? Kako je bend nastao? Šta je bio pokretač cijele priče?

Mirza: Nismo u Mostaru dugo nastupali iz više razloga. Najprije je tu bila pandemija, a onda kada smo napokon izašli iz pandemije i dogovorili datum koncerta u Mostaru, Nina je dobila koronu. Jako smo sretni što dolazimo napokon, mostarska publika je najbolja publika u Bosni i Hercegovini, a i organizacija koncerta je zaista na visokom nivou!

Nina: Sunday Stories je kao ideja nastao poprilično davno, ali tek objavom prvog albuma priča poprima realan smisao. Sada, kada radimo na drugom albumu, jasno se vidi suština. Iza nas je dosta pređenih kilometara kako fizički radi koncerata, tako i metaforički gledano. Ovo je priča u koju se svi ulažemo, a taj ulog se ogleda u novoj umjetnosti koja zajedno sa nama konstantno evolvira. Također, muzika je interaktivna umjetnost, koja velikim dijelom ovisi od reakcije slušatelja. Tako da se naš uspjeh ogleda u vašoj reakciji, a ne u godinama postojanja.

Kako ste došli do imena "Sunday Stories", nosi li ovo ime neko značenje sa sobom?

Saša: Sviramo samo nedjeljom, pa ćemo tako i u Mostaru svirati u subotu (smijeh).

Vaši tekstovi su dosta unikatni i zanimljivi, te obično nose neku poruku. Tko je u vašem bendu dežurni tekstopisac? Gdje pronalazite inspiraciju za za svoje tekstove? Koje su to ideje i vrijednosti koje pokušavate prenijeti kroz svoje pjesme?

Nina: Ja pišem tekstove, ali svi zajedno radimo na melodijama i aranžmanima pjesama. Inspiracija dolazi u naletima i provocirana je frakcijama emocija. Čudno je za objasniti, ali je predivno za osjetiti. Kao prirodni high. Nije planski i nije isforsirano. Sa druge strane Sunday Stories zagovara ljepotu individualnosti, pa je to sve paket koji donosimo sa sobom.

Kada možemo očekivati novi album? Možete li nam približiti energiju i misao iza vašeg drugog studijskog albuma?

Mirza: Album ćemo objaviti ove godine. Energija se teško kalupi u definiciju, a misao ovisi od tumačenja slušatelja

Kakva su vam dosadašnja koncertna iskustva? Gdje ste nastupali i kakve su bile reakcije publike, medija i kolega glazbenika?

Saša: U biografiji Sunday Stories imamo odsviranih preko 300 koncerata širom Balkana i prije pandemije smo često "živjeli na točkovima".

Koji su vam planovi za budućnost u vidu stvaralaštva, projekata i nastupa?

Zlaja: Objaviti drugi album, ići na festivale i u konačnici održati ovu bliskost koju imamo jedni sa drugima, ali i koju ima Sunday Stories sa publikom.

Voljeli bismo vas upoznati i ponaosob. Imate li neke poslove i/ili hobije kojima se bavite kada se "odmaknete" od muzike? Prelijevaju li se neki od njih i u vaše kreativne procese?

Narcis: Čovjek nije samo jedan njegov segment, ali Sunday Stories je nešto što nas čini beskrajno sretnim.

Što možemo očekivati od vašeg nastupa u K19 - OKC Abraševiću? Koju poruku zelite poslati mostarskoj publici?

Mute: Očekujemo nezaboravan doživljaj, zaista.

Sunday Stories slušamo u subotu, 14. siječnja 2023. u K19 - OKC Abrašević s početkom u 20:30. Ulaz na koncert je besplatan.

Kopirati
Drag cursor here to close