Novo izdanje

'Sirotinjsko carstvo' od Partibrejkersa

Kultura / Glazba | 19. 04. 2016. u 20:21 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grupa 'Partibrejkers' predstavila je u utorak u klubu Elektropionir novi album 'Sirotinjsko carstvo', prenosi B92.

Pet godina nakon živog albuma 'Krš i lom' i osam godiina od objavljivanja studijskog izdanja 'Sloboda ili ništa', rock ikone, grupa 'Partibrejkers', pod etiketom izdavačke kuće 'Odličan hrčak' objavila je 'Sirotinjsko carstvo'.

Na albumu, izdatom prošle godine, nalazi se 11 pjesama: 'Vrtim se', 'Da li put znaš?', 'Sitna lova', 'Ne mogu da kapiram', 'Svakoga dan', 'Sirotinjsko carstvo', 'Krš i lom', 'Paranoje', 'Šta radiš?', 'I to malo', 'Ljubav ne zaboravlja'.

"Ukoliko biste rock 'n' roll htjeli da nazovete drugim imenom, onda bi to bilo Chuck Berry, reče legendarna liverpoolska "buba" John Lennon. Srpski rock 'n' roll bi trebalo krstiti sa 'Partibrejkers'. Osmim studijskim izdanjem su zaslužili to", primjetio je Nenad Cvetković Gile za Balkanrock.

Prema mišljenju Marka Vukašića sa portala muzika.hr, 'Partibrejkers' na novom albumu zvuče svježe i žilavo, dok je Zoran Stajčić, novinar portala 'Ravno do dna' ocijenio da su snimili još jedan klasik.

"Ovaj album iziskuje ozbiljnost, odgovornost i pažnju slušatelja. Nije puka zabava za šire mase, niti je album koji olako treba shvatiti. On je edukacija kroz stihove i glazbu, odgoj i pravilno ponašanje", zapisao je Nikola Frankveli iz magazina Helly Cherry.

Kopirati
Drag cursor here to close