VIDEO

Širokobriješki franjevac ima najbolju duhovnu pjesmu godine

Fra Luka je skladao glazbu, dok je stihove napisao hercegovački franjevac fra Dragan Bolčić.
Kultura / Glazba | 26. 11. 2023. u 10:34 Bljesak.info
U križ zagledan - fra Luka Ćorić, OFM | Official Video |

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Širokobriježanin fra Luka Ćorić, svećenik Hercegovačke franjevačke provincije na službi u SAD-u, dobitnik je godišnje nagrade za duhovnu pjesmu godine Radiopostaje Mir Međugorje za skladbu "U križ zagledan".

Fra Luka je skladao glazbu, dok je stihove napisao hercegovački franjevac fra Dragan Bolčić.

Budući da je fra Luka na službi u Chicagu nagrada će mu biti uručena naknadno, a iz SAD-a se obratio porukom u kojoj je pozdravio sve slušatelje Rradiopostaje Mir Međugorje i čestitao ovaj 26. rođendan. 

"Iako je objavljena kao posljednja pjesma, ona je u stvari nastala 2016. godine i prvotno nije zamišljena da bude kao pjesma, jer radilo se više o osobnom iskustvu koje je kasnije pretočeno u stihove, dakle iza nje se krije osobna priča.

Za tekst pjesme je zaslužen naš fra Dragan Bolčić, inače poznat po svojim dubokim promišljanjima i tekstovima i poeziji, a prijateljski bratski odnos nas dvojice je kasnije urodio plodom jedne takve suradnje i pored pjesme 'U križ zagledan' fra Dragan je također i autor stihova pjesama 'Tvoj' i 'Pod okriljem noći'", kazao je fra Luka za Radio Mir Međugorje, koji je najavio i svoje buduće glazbene projekte.

"Istina, prošlo je malo dulje vremensko razdoblje od posljednje pjesme koju smo objavili. Međutim, ove tri pjesme koje su dostupne na YouTube kanalu su nastale spontano, bez namjera da se moraju objaviti u određeno vrijeme, ili kako bi smo rekli, po narudžbi.

Tako, vjerujem da će pjesme ubuduće nastajati sličnim tempom, odnosno samim djelovanjem Duha Svetoga.

Iskreno, od srca zahvaljujem svim slušateljima koji su glasovali za pjesmu 'U križ zagledan' i zaista mi je drago da Bog i na takav način djeluje na srca slušatelja, da kroz melodiju i stihove dotiče srca ljudi", kazao je fra Luka Ćorić, a pjesmu možete poslušati i spot pogledati na njegovom YouTube kanalu.

Kopirati
Drag cursor here to close