Mostarski Bob Dylan

Sanel Marić Mara oduševio publiku nastupom u Beču!

Iako je većina prisutnih po prvi put slušala zvuk ovog „majstora iz sjene“, kako su kritičari prozvali Maru, energija glazbenog opusa ovog Mostarskog Bob Dylan-a, je osvojila srca publike.
Kultura / Glazba | 26. 04. 2018. u 09:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski kantautor Sanel Marić – Mara održao je koncert u prepunoj kultnoj sceni Szene u Beču, u organizaciji Bosansko-hercegovačke platforme kulture (BHKP).

Pjesmom 'Đul miriše' sa albuma VaSduh, MARA i bend otvorili su devedesetominutni set u kojem su po prvi put zasvirali u Beču. Iako je većina prisutnih po prvi put slušala zvuk ovog „majstora iz sjene“, kako su kritičari prozvali Maru, energija glazbenog opusa ovog Mostarskog Bob Dylan-a, je osvojila srca publike.

''Ovo večer kulminacija je jedne predivne priče koja je na skoro pa kosmički način spojila Kemala Smajića iz BHKP-a i mene kao umjetnika ali i čovjeka. Naime on je igrom slučaja s obitelji i prijateljima boravio u istoj brvnari na Vlašiću u kojoj sam ja prije toga donio i greškom tamo ostavio tada još neobjavljeni materijal albuma 'VaSduh'. Kemala je taj neoznačeni CD zainteresirao i zajedno sa svojim najbližima je poslušao i odmah zavolio te za njega totalno nepoznate pjesme. Kada je poslije toga saznao o kome je riječ smo stupili u kontakt i od tada postoji ideja da se dogodi ova za mene i moj bend zaista magična noć u Beču'', izjavio Sanel Marić Mara poslije nastupa.

Kemal Smajić iz BHKP-a izjavio je: ''Izrazito smo zahvalni što smo u prilici da možemo prestaviti ovako divne muzičare i umjetnike Bečkoj publici. Mislim sa tim istovremeno i na Maru i bend ali i na Wiener Sevdah Trio. Bosna i Hercegovina ima jako bogat fundus izvanrednih umjetnika i velika je šteta što naši ljudi kako u matici, tako i u dijaspori, većim brojem zapostavljaju iste i ne pokazuju veliki interes za novim sadržajima. I ubuduće ćemo nastojati da Bečkoj publici predstavimo što veću raznolikost bh. umjetničke scene.''

Splet pjesama sa posljednja dva albuma (VaSduh i Kovilje) ispunila je, pod majstorskom „palicom“ Đanija Pervana koji je bio odgovoran za izvrstan zvuk na koncertu, kako dvoranu tako i srca i dušu svih prisutnih.

Virtuoznost i nadprosječna muzička uigranost benda rezultirali su u gromoglasnim aplauzima publike, koja je Maru i bend sa istim nagrađivala između pojedinačnih numera. Vidno raspoloženi muzičari i sami su, kako su poslije nastupa rekli, jako uživali u energiji koju su razmjenjivali sa auditorijumom.

Prije MARE i benda koji pored mostarskog kantautora čine Dario Lukić - klavir, Jasmir Sljepčević Boske – bubanj und Marko Jakovljević – bas gitara, zainteresiranu Bečku publiku u kultnom live-klubu Szene Wien obradovao je premijerni nastup novoformiranog sastava Wiener Sevdah Trio.

Kopirati
Drag cursor here to close