Pod zvijezdama

Rundek raspjevao Stari Grad

Brojni Mostarci okupili su se na koncertu benda "Rundek & Ekipa" te proslavili prvi dan Festivala Open City Mostar.
Kultura / Glazba | 01. 09. 2021. u 22:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stari Grad Mostar zaplesao je uz najveće hitove Darka Rundeka.

Naime, brojni Mostarci okupili su se na koncertu benda "Rundek & Ekipa" te proslavili prvi dan Festivala Open City Mostar.

Foto: D.K./ Bljesak.info / Darko Rundek raspjevao Stari Grad 

Podsjetimo, prvi od 22 dana kulture u Mostaru otvorio je koncert Simfonijskog Orkestra Mostar. Građane očekuje još 21 dan raznolikog sadržaja koji bi trebao vratiti kulturu u Grad na Neretvi.

Rundek se čini se u Mostaru osjeća odlično pa je tako prije koncerta svoje pratitelje počastio videozapisom kraj rijeke Bunice.

Darko Rundek jedan je od najutjecajnijih autora i glazbenika na prostorima bivše Jugoslavije koji je na sceni već više od četrdeset godina.

Karijeru je započeo u legendarnom novovalnom zagrebačkom bendu "Haustor" s kojim je objavio četiri albuma.

Foto: D.K./ Bljesak.info / Darko Rundek raspjevao Stari Grad 

Nakon raspada "Haustora", 1991. godine odlazi u Pariz gdje uglavnom radi glazbu za kazališne drame. 1997. godine izdaje svoj prvi solo album 'Apokalipso' kojim kreće izvanredna solo karijera sačinjena od deset studijskih i živih albuma.

Poslije drugog albuma ("U Širokom Svijetu"), u Francuskoj počinje raditi i snimati "Ruke" s nekoliko glazbenika što je kasnije rezultiralo projektom Rundek Cargo Orkestar u kojem ima ulogu vokala i gitarista.

Njihov prvi album je izdan 2010. godine pod nazivom "Plavi avion".

I kao član bendova, i kao samostalni umjetnik, uvijek je primao pohvale glazbenih i umjetničkih kritičara.

Foto: D.K./ Bljesak.info / Darko Rundek raspjevao Stari Grad 

Podsjetimo, Open City Mostar organizira se na deset lokacija u Mostaru, a riječ je o prije svega glazbenom, ali i kulturnom, umjetničkom i edukativnom događaju u kojemu će se osim koncerata koji su glavni događaji, organizirati i panel diskusije s umjetnicima i konferencije, predstave lokalne produkcije, umjetnička rezidencija te prezentacije škola.

Open City Mostar nastao je na ideju utemeljitelja i voditelja poznate Mostar Rock škole i članova Kluba 27 – Glazbenog centra Pavarotti, a posebnu podršku pružila je Europska unija u BiH koja ga realizira s Gradom Mostarom. 

Foto: D.K./ Bljesak.info / Darko Rundek raspjevao Stari Grad 
Kopirati
Drag cursor here to close