Rep izvođači i orkestar

Red Bull Symphonic: Od petka 27. svibnja u prodaji ulaznice za spektakl

''Ovo je izvrsna prilika da naši glazbenici i umjetnici svoj rad na inovativan način predstave globalnoj publici''
Kultura / Glazba | 26. 05. 2022. u 17:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U petak 27. svibnja počinje prodaja ulaznica za muzički spektakl Red Bull Symphonic zakazan za 15. lipanj 2022. godine, kada će na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo kreativne snage udružiti Sarajevska filharmonija i neki od najpoznatijih bh. hip hopera: Helem Nejse, Frenkie, Kontra & Indigo.

U srijedu 15. lipnja na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo, sa početkom u 20 sati, probrana imena domaćeg hip hopa će uz pratnju Sarajevske filharmonije izvesti cjelovečernji koncert. Helem Nejse, Frenkie, Kontra & Indigo će predstaviti svoje najveće hitove u sasvim novom i drugačijem ruhu, te publici pružiti priliku da čuje i vidi plodove nesvakidašnje suradnje rep izvođača i klasičnog orkestra.

Prodaja ulaznica, po jedinstvenoj cijeni od 20 KM, počinje u petak 27. svibnja 2022. godine. Ulaznice se mogu kupiti radnim danima na blagajni Narodnog pozorišta Sarajevo, koja radi dvokratno: od 9 do 11:30 sati, te od 15:30 do 19:30.

Treba napomenuti da je ovo jedini kontingent ulaznica koji će biti pušten u prodaju, te stoga organizatori preporučuju da svoje ulaznice osigurate na vrijeme.

Projekt Red Bull Symphonic omogućava realizaciju novih, izuzetnih glazbenih doživljaja i ideja. Prvi put je održan početkom 2020. godine, kada je producentski duo elektronske glazbe Camo & Krooked udružio snage sa svjetski poznatim kompozitorom i dirigentom Christianom Kolonovitsom.

Rezultat njihove saradnje bio je impresivni koncert u kultnom Wiener Konzerthausu, na kojem je kompozicije drum'n'bass dvojca izvodio 74-člani orkestar Maxa Steinera. Rezultati njihove saradnje mogu se pogledati u Red Bullovom dokumentarcu, nakon kojeg je objavljen i live album sa 22 numere.

Čast da realizira drugo izdanje Red Bull Symphonica pripala je Bosni i Hercegovini, odnosno poznatom bh. producentu Indigu, koji je prošle godine uz 18-člani gudački orkestar Victoria String Orchestra u sarajevskom Domu mladih izveo kompozicije sa svog solo prvijenca ''Victoria''.

Ove godine, Red Bull Symphonic ide dalje i još ambicioznije: projekt se radi u koprodukciji sa Narodnim pozorištem Sarajevo i uz sudjelovanje Sarajevske filharmonije, što obećava jedinstven audiovizualni spektakl.

''Ovo je izvrsna prilika da naši glazbenici i umjetnici svoj rad na inovativan način predstave globalnoj publici, te stoga ne čudi da projekat predstavlja veliki izazov i za same sudionike, koji se vrijedno i užurbano pripremaju kako bi 15. lipnja na sceni NPS-a sve bilo na najvišem mogućem nivou'', navedeno je u PR priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close