Povijesni skup

Prvi put u Prijedoru održan božićni koncert

Događaju je nazočio veliki broj vjernika župa šire prijedorske, sanske i banjolučke regije
Kultura / Glazba | 22. 12. 2019. u 13:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Pozorištu Prijedor je u subotu je pred velikim brojem gostiju održan svečani božićni koncert pod nazivom 'Prvi put u Prijedoru'. Ovaj povijesni događaj koji se po prvi puta dogodio u gradu Prijedoru zajednički su organizirali Bosanski kulturni centar u Prijedoru i Rimokatolički župni ured Sv. Josipa iz Prijedora.

Program božićnog koncerta sa prigodnim božićnim pjesmama su izveli Vokalni ansambl 'Domenike' iz Svete nedjelje pod dirigentskom palicom profesorice Ane Benković i horovi članica BKC Prijedor – mješoviti zbor 'Harmonija' i dječji zbor 'Melody' iz Sanskog Mosta i zbor KUD 'Osman Džafić' iz Prijedora pod dirigentskom palicom profesorice Alme Karabeg.

Događaju je nazočio veliki broj vjernika župa šire prijedorske, sanske i banjolučke regije, kao i vjerskih velikodostojnika Banjolučke biskupije, te predstavnici političkog, kulturnog i vjerskog života iz Prijedora i šire regije.

Foto: PR / Božićni koncert u Prijedoru

Okupljenima se obratio biskup banjolučki msg. Franjo Komarica koji je poručio ''da organiziranje božićnog koncerta prvi puta u Prijedoru predstavlja iznimno važan povijesni iskorak oživljavanja i ovoga vida vjerske kulture bosanskih Hrvata – katolika, ne samo za vjernike u župama  Prijedora, Ljubije, Šurkovca, Ravske, Sanskog Mosta, Sasine, Stare Rijeke, i drugim, nego i za sve stanovnike prijedorske regije i čitave Bosne i Hercegovine''.

Profesor Sanel Jakupović, predsjednik Upravnog odbora Bosanskog kulturnog centra u Prijedoru i Župnik Rimokatoličkog župnog ureda Sv. Josipa iz Prijedora velečasni Marko Vidović su u svojim nastupima posebno istaknuli ''da je ovaj događaj jednako važan i za razvoj međureligijske i međukulturalne saradnje i dijaloga svih građana ove regije, imajući u vidu ratna stradanja, povratak stanovništva i ponovnu integraciju u društvene strukture i život dostojan civiliziranom čovjeku''.

Generalni pokrovitelj božićnog koncerta u Prijedoru bila je Doraja Eberle, predsjednica austrijske humanitarne organizacije ''Bauern helfen Bauern'' iz Salzburga i počasni član 'veleposlanik za kulturu' BKC Prijedor, priopćeno je iz te ustanove.

Kopirati
Drag cursor here to close