Nastala na nezakonit način

Prodavala snimku Claptonova koncerta za 10€, sada joj prijeti kazna od 250000€

Clapton je sudu poslao izjavu danu pod zakletvom u kojoj navodi da je snimka nastala na nezakonit način.
Kultura / Glazba | 17. 12. 2021. u 11:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Regionalni sud u njemačkom gradu Düsseldorfu u srijedu je stao na stranu jednog od najpoznatijih - i najbogatijih - glazbenika današnjice, Erica Claptona, te ženi iz grada Ratingena u blizini Düsseldorfa zabranio da na internetu prodaje ilegalnu snimku jednog od njegovih koncerata iz 1980-ih godina, piše Deutsche Welle.

Clapton je sudu poslao izjavu danu pod zakletvom u kojoj navodi da je snimka nastala na nezakonit način. Optužena žena je kazala da nije znala da krši autorska prava kada je snimku stavila u prodaju na internetu za 9,95 eura te se žalila sudu. Ova 55-godišnjakinja je rekla da joj je njezin pokojni suprug rekao da je snimku koncerta kupio 1987. u jednoj poznatoj robnoj kući.

Ipak, žalba joj je odbijena. Sudac je presudio da nije važno što ona sama nije kupila CD i što nije znala da je snimka napravljena nezakonito. Ženi je naloženo da plati troškove odvjetnika za obje strane, koji ukupno iznose oko 3.400 eura. Nadalje, ako ne zaustavi prodaju CD-a, prijeti joj kazna od 250.000 eura ili šest mjeseci zatvora.

Kopirati
Drag cursor here to close