Red Bull Symphonic

Pogledajte kako su Indigo i Toni kreirali fuziju elektronske i klasične glazbe

Red Bull Symphonic je projekt koji donosi fuziju i suradnju između različitih žanrova
Kultura / Glazba | 04. 11. 2021. u 12:02 Bljesak.info
Red Bull Symphonic - Skill Set. Indigo i Toni Toplan kreiraju fuziju elektronske i klasične glazbe

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pretvaranje elektronske glazbe u zanimljiv klasični komad koji će izvoditi orkestar veoma je zahtjevan i kompliciran posao.

Red Bull Symphonic je projekt koji donosi fuziju i suradnju između različitih žanrova i glazbenicima omogućava da svoje albume pretoče u klasične izvedbe.

Tuzlanski producent Indigo tako je odabran da - u suradnji s mladim sarajevskim skaldateljem Tonijem Toplanom - svoj album ''Victoria'' pretoči u prvo bh. izdanje projekta Red Bull Symphonic.

Zajedno sa Victoria String orkestrom, formiranim posebno za ovu priliku, pod dirigentskom palicom skladatelja Tonija Toplana, Indigo je numere s albuma ''Victoria'' izveo u posebnom live aranžmanu.

Video: Video Red Bull Symphonic koji je u 6. mjesecu izveden u Sarajevu

Projekt je vrlo uspješno realiziran 2. lipnja 2021. godine u Domu mladih u Sarajevu, bez prisustva publike, a premijerno je prikazan na YouTube kanalu Red Bull Music.

Kako teče proces pretvaranja elektronske u klasičnu glazbu možete pogledati u video uratku, koji nudi mali uvid u proces kroz koji su Indigo i Toni zajedno prošli.

Prvi bh. Red Bull Symphonic ovjekovječen je u dokumentarnom ''making of'' filmu koji će javnosti biti predstavljen u nedjelju 8. studenog 2021. godine, s početkom u 21 sat, na YouTube kanalu FM Jam.

Film prikazuje nastanak izvanrednog projekta u koji su bili uključeni brojni kreativci i umjetnici koji su pratili Indiga i sudjelovali u ostvarivanju njegove vizije.

Već danas svi ljubitelji kvalitetne glazbe imaju priliku pogledati isječak iz filma koji prikazuje kompleksnost pothvata spajanja različitih glazbenih žanrova, ali i proces kreiranja jednog događaja koji se svojim kvalitetom istaknuo i na globalnom nivou te Bosnu i Hercegovinu predstavio u najboljem svjetlu.

Kopirati
Drag cursor here to close