Novi Sad

Pao rekord: 23 ih u isto vrijeme sviralo jedan klavir

Oni su uspjeli ono što su prethodno uradili srednjoškolci u Italiji, Bosni i Hercegovini i Nizozemskoj.
Kultura / Glazba | 06. 12. 2019. u 14:13 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Novi Sad, grad koji je Omladinska prijestonica Europe za 2019. godinu, stigla je još jedna titula – Guinnessov rekord. Iz sjedišta Guinnessove knjige rekorda stigla je potvrda da su dvadeset i troje đaka i profesora Muzičke škole Isidor Bajić uspješno ispunili zadatak istovremeno svirajući jedan klavir, čime su postali nositelji svjetskog rekorda u ovoj neobičnoj glazbenoj disciplini.

Mladi pijanisti su u rujnu u novosadskoj Gradskoj kući odsvirali skladbu Zora, Ivana Markovića, koja je napisana specijalno za tu priliku.

Ekipu koja je donijela Guinnessovu titulu u Novi Sad čine Mihajlo Racpeti (16), Saša Zahorjanski (15), Danijel Leš (15), Milica Vranješ (17), Tisa Lekić (18), Igor Dalagija (17), Boško Stojadinović (17), Luka Petrović (18), Milica Vujanović (17), Dunja Vranješ (18), Sara Todorić (12), Mateo Radimir (13), Lenka Škrbić (12), Nemanja Marčetić (13), Marija Šapovalova (12), Ivan Černuhin (11), Elena Jakšić (11), Laura Mađarić (9), Damjan Svijić (9), Stefan Svijić (10), uz profesore Tijanu Tenji, Aleksandru Vojnak, Slobodanku Stević, Srđana Dalagiju, Sašu Svijića, Tatjanu Uzelac i Ninu Aranđelović.

Oni su uspjeli ono što su prethodno uradili srednjoškolci u Italiji, Bosni i Hercegovini i Nizozemskoj.

To je bila i prilika za njih da isprobaju i neke druge kutke svoje umjetničke ličnosti; sve je izmješteno iz uobičajenog načina na koji se bave klavirom: od sviranja jednom rukom, preko položaja u odnosu na klavir, te situacije da su tek jedan od 23, umjesto soliste koji suvereno vlada sa 88 tipki, objavila je organizacija Omladinska prijestolnica Europe Novi Sad 2019 (OPENS).

Kopirati
Drag cursor here to close