Međunarodno pijanističko natjecanje

Odlični rezultati učenica glazbene škole iz Mostara

"Uz razmjenu iskustava i ideja, upoznavanje i uvažavanje drugih, natjecanja su odlična prilika za mlade ljude da sebe i svoj rad sagledaju iz nešto drukčije perspektive".
Kultura / Glazba | 11. 05. 2023. u 14:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iva Bukovac i Ana Krtalić, učenice drugog (II) razreda osnovne glazbene škole u klasi profesorice Gorice Mirjanić, sudjelovale su na Međunarodnom pijanističkom natjecanju "Trebinje Classic".

Natjecale su se u III. kategoriji i ostvarile sjajne rezultate.

Iva Bukovac je laureat kategorije sa osvojenih 99 bodova, te je samim tim uzela učešće na završnom koncertu pobjednika svih kategorija.

Ana Krtalić je osvojila prvu nagradu sa 95 bodova i našla se među najboljima u kategoriji.

"Uz razmjenu iskustava i ideja, upoznavanje i uvažavanje drugih, natjecanja su odlična prilika za mlade ljude da sebe i svoj rad sagledaju iz nešto drukčije perspektive, jer uz ostalo ona predstavljaju i svojevrstan izlazak iz zone komfora što je nužan preduvjet za daljnji razvoj i napredovanje. Ovo je bilo prvo natjecanje za Ivu i Anu, i mogu reći da sam izuzetno zadovoljna i zaista ponosna na njihov pristup, izvedbu i ostvareni rezultat", istaknula je profesorica Gorica Mirjanić.

Foto: PR / Međunarodno pijanističko natjecanje u Trebinju

Natjecanje je održano u Trebinju od 7. do 9. svibnja, a na isto se prijavilo 170 učenika i studenata iz BiH, Srbije, Crne Gore i Hrvatske sa različitih muzičkih škola, akademija i konzervatorija.

Ovo je 5. natjecanje u ovoj godini gdje sudjeluju učenici Glazbene škole Ivana pl. Zajca s izvrsnim rezultatima i visokim nagradama.

Kopirati
Drag cursor here to close