Zadnji dan ljeta

O osjećaju slobode koju nosi ljeto govori vam Natali Dizdar u novom singlu

Pjesmu Zadnji dan ljeta snimila je s producentskim dvojcem iz grupe Porto Morto - Rokom Crnićem i Hrvojem Klemenčićem.
Kultura / Glazba | 09. 06. 2022. u 11:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Natali Dizdar ima novi singl.

Pjesmu Zadnji dan ljeta snimila je s producentskim dvojcem iz grupe Porto Morto - Rokom Crnićem i Hrvojem Klemenčićem.

"Rijetko se na našoj sceni dogodi da se pojavi netko s novim zvukom, a da pri tom nađe put do šire publike kao što je to u slučaju Porto Morto. Hrvoje je sa mnom u bendu već dugi niz godina, a otprilike toliko dugo smo i pričali i dogovarali se za ovu suradnju. Stvari su se spontano poklopile negdje krajem prošle godine, svi smo bili u nekoj inspirativnoj fazi, a i valjda nas je pandemija sve malo pogurala da budemo hrabriji s eksperimentiranjem. Osim toga, dečki su pravi gentlemeni i nije trebalo puno da me osvoje", rekla je Natali.

Video: Natali Dizdar - Zadnji dan ljeta

"Pjesma svoju inspiraciju nalazi u jednom utopijskom komadiću stvarnosti i osjećaju slobode koje ljeto donosi. Vrijeme kad rezimiramo svoja iskustva i otvaramo se nekim novim. Trajanje ljeta je u pjesmi poistovjećeno i s trajanjem jedne ljubavne priče, pa Zadnji dan ljeta obilježava njen kraj. Ipak, ljeto dolazi i iduće godine jer znamo da prave ljubavne priče nikad ne završe, a ljetne ljubavi se ne zaboravljaju. Ukratko, atmosferu bih opisala kao onu jednu ljetnu romansu koje se sjećate do kraja života", dodala je.

Spot je režirao njen brat Filip koji se i sam bavi glazbom.

"S Filipom sam radila i prošli spot, ali ovaj put je suradnja bila puno dinamičnija i izazovnija s obzirom na to da sam se morala penjati po stijenama u svilenoj haljini i s perjanicom na glavi, na 30 stupnjeva i s dimom koji je otežavao disanje, što redateljskom oku nije bilo baš u fokusu, ali naš bratsko-sestrinski odnos je sve to stoički izdržao", prisjetila se Natali kako je izgledalo snimanje spota, piše Index.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close