Glazbena poslastica

Novi bend i novi album Vladimira Mićkovića i Adisa Sirbubala

Tri pjesme u repertoaru benda 'Vladimir' je napisala Flory Jagoda.
Kultura / Glazba | 20. 05. 2021. u 12:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bend 'Vladimir' osnovali su krajem prošle godine Vladimir Mićković i Adis Sirbubalo, a već u ožujku u produkciji Gramofona iz Sarajeva snimili su album istoimenog naslova - Vladimir.

Uz vokalistu Mićkovića i akordionistu Sirbubala, ritam sekciju benda čine kontrabasista Dinko Šimunović i perkusionista Anes Beglerbegović, a za snimanje albuma bili su angažirani različiti gostujući glazbenici iz Velike Britanije i Bosne i Hercegovine, poput Josepha Tawadrosa koji svira arapsku lutnju, Mehe Radoovića na klarinetu i neju, Mustafe Behmena na gitari i buzukiju te Vedrana Čička na mandolini, dok su prateće vokale pjevali Mario Zovko, Ivo Jurić i Dado Šarić.

Album je za Gramofon producirao Edin Zubčević koji je, u ožujku u studiju Muzičkog centra Pavarotti u Mostaru, i snimio album, dok je dodatna snimanja radio Sirbubalo u Sarajevu. Miks i mastering je uradio Johannes Wohlleben u njemačkom studiju Bauer u Ludwigsburgu. Naslovnicu albuma je dizajnirala Ajna Zlatar a naslovnu fotografiju je snimio Dženat Dreković.

Vladimir Mićković, istraživač je i sakupljač tradicionalnog repertoara koji iza sebe ima nekoliko diskografskih izdanja - Arkul, Kalafat, Haver... dok je Sirbubalo multiinstrumentalista, kompozitor i aranžer koji je ove godine već objavio dva albuma za Gramofon - klavirski solo album nastupa na Jazz Festu i duet sa Zaninom Berbićem.

Video: VLADIMIR - Sekretos kero deskuvrir feat. Joseph Tawadros

Mićković je odabrao repertoar albuma Vladimir a Sirbubalo je napisao aranžmane za sefardske pjesme koje su tijekom vremena i tijekom putovanja od Andaluzije do Balkana doživjele brojne transformacije. Pjesme izabrane za njihov prvjenac već decenijama se pjevaju u Mostaru, Splitu, Dubrovniku, Sarajevu, Bitoli i Solunu, a nastale su prije, tokom i nakon Drugog svjetskog rata. Većina pjesama su tradicionalne. Tri pjesme u repertoaru benda 'Vladimir' je napisala Flory Jagoda.

Kopirati
Drag cursor here to close