Ljubitelji klasične glazbe

Nakon više od 10 godina operni solisti HNK Zagreb gostuju u Mostaru

Solisti će izvesti arije, duete i ansamble iz opera nekih od najpoznatijih skladatelja, poput Giuseppea Verdija, Giacoma Puccinija, Wolfganga Amadeusa Mozarta, Georgesa Bizeta, Jacquesa Offenbacha...
Kultura / Glazba | 18. 09. 2023. u 14:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U četvrtak, 21. rujna, u velikoj dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače nastupit će solisti hrvatskog narodnog kazališta (HNK) Zagreb, a ljubitelji klasične glazbe moći će uživati u izvedbama najzvučnijih hrvatskih opernih imena.

''HNK u Zagrebu želi ostvariti čvrstu suradnju s privatnim sektorom, a podrška tvrtke FEAL od iznimnog je značaja u ovoj kazališnoj sezoni. Partnerstvo s FEAL-om pravi je primjer koji će poslužiti kao obrazac za buduće osnaživanje kulturno-gospodarskih veza u Hrvatskoj i inozemstvu. Za ovu priliku HNK u Zagrebu će na koncertu predstaviti dijelove opera koje će biti na repertoaru u sezoni 2023/2024, u izvedbi renomiranih solista zagrebačke Opere. Radi se o arijama i duetima iz premijernih opernih naslova koji će tek zasjati na našoj pozornici u novim produkcijama, kao i o djelima koja su uspješno već predstavljena našim gledateljima'' - istaknula je intendantica Iva Hraste Soče.

Solisti će izvesti arije, duete i ansamble iz opera nekih od najpoznatijih skladatelja, poput Giuseppea Verdija, Giacoma Puccinija, Wolfganga Amadeusa Mozarta, Georgesa Bizeta, Jacquesa Offenbacha te hrvatskih autora Jakova Gotovca, Ivana pl. Zajca i Ive Tijardovića.

''Ovakav vid suradnje je prilika da posjetitelji uživaju u izvedbama vrhunskih solističkih imena. Čast i zadovoljstvo nam je biti dio ove priče te se nadam da ćemo i ubuduće doprinijeti intenzivnijoj kulturnoj suradnji između dvije države što bi rezultiralo uspješnoj realizaciji brojnih manifestacija'' - naglasio je direktor tvrtke FEAL Ante Musa.

U nadolazećoj sezoni Opera HNK u Zagrebu premijerno će izvesti Rigoletto G. Verdija, Cosi fan tutte W.A. Mozarta i La bohême G. Puccinija.

Sopranistica Darija Auguštan izvedbom Wolfgang Amadeus Mozart: Così fan tutte Come scoglio, arijom Fiordiligi iz 1. čina, otvorit će koncert.

Nakon toga koncert će nastaviti bariton Ljubomir Puškarić izvedbom Verdi: Rigoletto Cortigiani, vil razza dannata.

Mezzosopranistica Dubravka Šeparović Mušović će izvesti Habanera, ariju Carmen, Domagoj Dorotić La fleur que tu m'avais jetée, ariju Don Josea iz 2. čina.

Kopirati
Drag cursor here to close