MC Pavarotti

Banjalučki bend "Charna" pobjednik 9. gitarijade "Na putu za jug"

Najboljem bendu pripala je nagrada trodnevnog snimanja u "A" studiju Muzičkog centra Pavarotti, dok je nagrada za najboljeg gitaristu, vaučer u iznosu od 800 KM.
Kultura / Glazba | 18. 09. 2023. u 11:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nastupom grupe M.O.R.T. i proglašenjem pobjednika, u petak je, u Muzičkom centru Pavarotti, završena 9. gitarijada "Na putu za jug".

Stručni žiri, kojim je predsjedavao Fadil Redžić, legenda ex-yu pop-rock scene, a kojeg su još činili Igor Paspalj i Josip Dujmović, za najbolji bend proglasio je bend "Charna" iz Banja Luke.

Najboljim gitaristom proglašen je Nemanja Danojević iz benda "Deminutiv" (Prnjavor), najboljim bubnjarom Vladan Gvozdić iz benda "Charna" a iz istog benda dolazi i najbolji bass gitarist, Darko Karač. Najbolji vokal je Maja Kitić iz benda "Deminutiv".

Najboljem bendu pripala je nagrada trodnevnog snimanja u "A" studiju Muzičkog centra Pavarotti, dok je nagrada za najboljeg gitaristu, vaučer u iznosu od 800 KM, kojeg je također osigurao organizator.

Nagradne vaučere u iznosu od 100 KM, najboljem bubnjaru, vokalu i bas gitaristi, osigurao je stalni sponzor Gitarijade "Music Shop Brothers".

Kopirati
Drag cursor here to close