Hit iz 1977.

Na dražbi Claptonova gitara na kojoj je skladao "Wonderful Tonight"

Clapton je instrument nabavio sredinom 1970-tih, a koristio ga je za skladanje pjesama, uključivo i za hit iz 1977. o modelu Pattie Boyd, prenosi Hina.
Kultura / Glazba | 14. 05. 2024. u 21:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: EPA / Na dražbi Claptonova gitara

Akustična gitara koju je Eric Clapton upotrijebio za skladanje hit balade "Wonderful Tonight" idući mjesec ide na dražbu s početnom cijenom do 400 tisuća funti.

Među razlikovnim znakovima na gitari koje navodi aukcijska kuća Bonhams su tragovi Claptonovih cigareta na glavi gitare, ispod žica.

Clapton je instrument nabavio sredinom 1970-tih, a koristio ga je za skladanje pjesama, uključivo i za hit iz 1977. o modelu Pattie Boyd, prenosi Hina.

Po rokerskoj legendi, skladao je "Wonderful Tonight" dok ju je čekao da se spremi za izlazak.

Video: Eric Clapton - Wonderful Tonight (Live Video) | Warner Vault

Akustična gitara Martin 000-28 također ima naljepnicu sa strane na kojoj stoji "She's in Love with a Rodeo Man", što je referenca na hit koji je izvodio country pjevač Don Williams.

Clapton je prodao gitaru na humanitarnoj aukciji 1999.

Ponovno će se naći na prodaji na Bonhamsovoj dražbi " Rock, Pop & Film" u prodajnom salonu u Londonu 12. lipnja, s procijenjenom cijenom između 300 i 400 tisuća funti.

Tamo će se moći razgledati od 9. do 11. lipnja.

''Clapton je jedan od najvećih živućih gitarista svih vremena i zato je imati gitaru koja je iz tako ključnog razdoblja u njegovoj karijeri i povezana s tako ključnom pjesmom prilika koja se pruža jednom u životu'', rekla je Claire Tole-Moir, šefica Bonhamsovog odjela za popularnu kulturu.

Kopirati
Drag cursor here to close