Music revolution

Svi pravac u park Zrinjevac: Poziva vas diva kakva se rađa jednom u sto godina!

Na repertoaru su evergreeni Tine Turner, Ette James, Elle Fitzgerald, Arethe Franklin, Queen, Princa, Whitney Huston itd.
Kultura / Glazba | 19. 06. 2023. u 13:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Simfonijski orkestar Mostar u povodu Svjetskog dana muzike organizira koncert ''Music revolution'' prilikom kojeg će publika imati priliku uživati u kompozicijama koje su nastajale u rasponu od sedam desetljeća.

Koncert će početi u utorak, 20. lipnja, u Velikom parku u Mostaru u 21 sat.

Jednom u sto godina

''Pozivamo sve ljubitelje vrhunske glazbe da dođu park Zrinjevac u 21 sat i ostanu u najboljem mogućem raspoloženju dva sata s nama. Zašto? Zato što je vokalna solistica diva kakva se rađa jednom u sto godina i iznimna nam je čast što smo mogli naprvaiti solistički kncert Antonije Batinić, iako je ona skromna i kaže: to je koncert Antonije Batinić s prijateljima'', kazala je Snježana Zovko, ravnateljica Simfonijskog orkestra Mostar.

Zovko je za Bljesak.info dodala i kako je cijela ekipa dobitna kombinacija pojačana s Gabrijelom Prusinom, a koji s Antonijom svira i pjeva u Mostar Sevdah Reunion-u.

''Bilo je logično da je takav koncert priredi za Svjetski dan glazbe i 'Music revolutin' će pokazati pjesme koje obuhvaćaju sedam desetljeća na najljepši mogući način'', dodala je Zovko.

Podsjećamo, solistica koncerta je Antonija Batinić, a prijatelji koji će joj pomoći otpjevati 18 kompozicija su Karla Jovanović, Nenad Tomičić, Oliver Bevanda i Josip Drinovac.

Repertoar

Na repertoaru su evergreeni Tine Turner, Ette James, Elle Fitzgerald, Arethe Franklin, Queen, Princa, Whitney Huston itd.

Uz revijski sastav Simfonijskog orkestra Mostar, sudjeluju i članovi pratećeg banda Josip Vukoja, solo gitara, zatim Marko Jakovljević, bas gitara, Damir Škutor, električna gitara, potom Gabrijel Prusina, klavijature i Dragan Raspudić, bubnjevi. Prateći vokali su Karla Jovanović, Nenad Tomičić i Vokalni ansambl Liron.

Aranžmane za prateće vokale napisala je Monika Josipović koja je također uvježbala Vokalni sastav Liron kojeg čine tri djevojke iz Rock School Mostar.

Aranžmane za Simfonijski orkestar Mostar i prateći band napisao je Damir Bunoza koji će i dirigirati koncertom.

Kopirati
Drag cursor here to close