26. svibnja u Kosači

Mostar: Koncert klasične glazbe učenika Škole za muzičke talente Ćuprija

Na koncertu će izvesti klasična djela W.A. Mozarta, F. Schuberta, F. Mendelssohna, Bazzinija i druga.
Kultura / Glazba | 19. 05. 2024. u 16:53 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Koncert klasične glazbe učenika Škole za muzičke talente Ćuprija iz Srbije upriličit će se u nedjelju, 26. svibnja s početkom u 19:30 sati u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

Na koncertu će pored solista, učenika spomenute škole Petra Bojovića - violina i Arifa Kobilića - violina, nastupiti Gudački kvartet ''Lipa'' kao i Gudački kvartet Lepotica i Zver'', a koncert će se odvijati u organizaciji Glazbene škole Ivana pl. Zajca iz Mostara i Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače. Inače, solisti spomenutog koncerta, Petar Bojović i Arif Kobilić su iz Bosne i Hercegovine koji se na školovanju nalaze u Srbiji odnosno u Školi za muzičke talente Ćuprija.

Na koncertu će izvesti klasična djela W.A. Mozarta, F. Schuberta, F. Mendelssohna, Bazzinija i druga.

Škola za muzičke talente u Ćupriji (Republika Srbija), jedinstvena je ustanova po svom nastavnom planu i programu i ima za cilj da glazbeno nadarenu djecu, koja postanu učenici ove škole, uz pomoć posvećenih pedagoga koji u njoj rade, obrazuje u profesionalne glazbenike.

Tijekom desetogodišnjeg školovanja, članovi ove ''Velike glazbene obitelji'' žive u uvjetima internatskog smještaja i savladavaju intenzivan program glazbene i općeobrazovne nastave.

Po sličnom konceptu rade samo još dvije prosvjetne ustanove na svijetu: Centralna muzička škola u Moskvi i Škola ''Yehudi Menuhin'' u Londonu.

Školu trenutno pohađa 67 učenika iz raznih gradova Srbije, kao i Bosne i Hercegovine. Cilj škole je da se proširi na zemlje regije. Škola je gudačkog smjera i u njoj se uče violina, viola, violončelo i kontrabas.

Kopirati
Drag cursor here to close