22 godine su tu

Masterclass jazz radionicom počela proslava rođendana MC-a Pavarotti

Dodao je kako je navedena radionica samo jedan u nizu događaja koji će biti organizirani u sklopu ove proslave.
Kultura / Glazba | 17. 12. 2019. u 15:29 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Fena / Proslava 22. godine postojanja Muzičkog centra Pavarotti u Mostaru

Program proslave 22 godine postojanja Muzičkog centra Pavarotti u Mostaru počeo je Masterclass jazz radionicom koja je u utorak održana u studiju "A" navedenog centra, a čiji je osnovni cilj stvaranje edukativnih preduvjeta za kvalitetniju jazz scenu u gradu.

Mili Tiro iz Muzičkog centra (MC) Pavarotti kazao je u razgovoru za Fenu kako jazz nije dovoljno zastupljen u Mostaru.

''To je glazba koja spada u gradske i urbane sredine, a grad poput Mostara nema neku inicijaciju za jazz scenu. Ovom radionicom pokušavamo stvoriti tu neku jezgru jazza u gradu, napraviti edukativni ciklus radionica na kojima će djeca naučiti osnove sviranja jazza. Riječ je o harmonijama na gitari i bass gitari, osnovnim ritmovima na bubnju, a učit će i dio teorije, odnosno sve ono što bi se trebalo saznati za sami početak'', naveo je Tiro.

Kazao je kako su organizatori pokušali pozvati najbolje bosanskohercegovačke glazbenike.

''Gitaru je predavao Dino Šukalo, bubnjeve Amar Češljar te bas gitaru Atila Aksoj, a nakon radionice, koja je otprilike trajala dva sata, oni su zajedno s polaznicima svirali i u praksi pokazali kako se to radi. Nadam se kako će ova radionica postati konstanta u našem gradu'',  istaknuo je Tiro.

Dodao je kako je navedena radionica samo jedan u nizu događaja koji će biti organizirani u sklopu ove proslave.

''Pripremljen je cijeli niz sadržaja povodom 22. rođendana Centra, a kojim ćemo predstaviti jako puno mladih umjetnika koji provode svoje vrijeme i stječu edukaciju u MC-u Pavarotti. Jazz radionica prvi je u nizu događaja, a već od sutra kreću projekcije animiranog filma koje će trajati do subote, 21. prosinca'', naveo je Tiro.

U petak će, kako kaže, biti upriličena centralna manifestacija gdje će se predstaviti izložba učeničkih radova "Da nitko ne bude izostavljen - Svako dijete je važno" te jedan dio kreativno-edukacijskih radionica koje djeluju u sklopu redovitih aktivnosti Pavarottija, a riječ je o Plesnom klubu "Flash", horu "Pavarotti", školi gitare "Legato" i radionici animiranog filma.

Kopirati
Drag cursor here to close