Najava koncerta

Lucija Zovko predstavlja Pjesme o ljubavi

Promocija domoljubno-duhovnog albuma „Pjesme o ljubavi“ Lucije Zovko...
Kultura / Glazba | 25. 04. 2022. u 12:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lucija Zovko predstavlja svoj prvi samostalni album u petak, 6. svibnja 2022. u 20 sati, u velikoj dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

„Pjesme o ljubavi“ je prije dvije godine izdala diskografska kuća Laudato iz Zagreba, a ovo je njegova prva promocija. Riječ je o deset domoljubnih i duhovnih pjesama o vjeri, ljubavi, majčinstvu te žrtvi hrvatskih branitelja i mučenika.

Autor stihova i glazbe je Lucijin suprug Stanko. Studijske aranžmane potpisuju Josip Vukoja, Saša Miočić i Gabrijel Prusina, a glazbeni producent albuma je Franjo Kraljević.

  / Lucija Zovko

Album je prepoznat od publike i od struke. Prva pjesma, posvećena pobijenim širokobriješkim franjevcima, nagrađena je 2016. u natječaju Vicepostulature "Fra Leo Petrović i 65 subraće". Album je bio među nominacijama za Porin '21. u kategorijama za Najbolji duhovni album i Najbolja ženska vokalna izvedba.

Pjesma "Pozdrav Majci", koju izvodi s klapom Bratovština, proglašena je Duhovnom pjesmom godine na Radiopostaji Mir Međugorje te najizvođenijom marijanskom pjesmom na Laudato televiziji 2021.

Lucija će nastupiti uz pratnju renomiranih domaćih glazbenih snaga: Simfonijskog orkestra Mostar i njihovog rock-sastava, pod ravnanjem maestra Damira Bunoze.

Gost koncerta je klapa Bratovština, a ulaz slobodan.

 

Kopirati
Drag cursor here to close