Domoljubno-duhovni album

Lucija Zovko u Mostaru predstavila “Pjesme o ljubavi”

Lucija je nastupila uz pratnju Simfonijskog orkestra Mostar, sedmeročlanog rock-benda i tri prateća vokala, pod ravnanjem maestra Damira Bunoze.
Kultura / Glazba | 09. 05. 2022. u 10:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Domoljubno-duhovni album ''Pjesme o ljubavi'' Lucije Zovko, izdan 2020. u diskografskoj kući Laudato music u Zagrebu, promoviran je u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

Lucija je nastupila uz pratnju Simfonijskog orkestra Mostar, sedmeročlanog rock-benda i tri prateća vokala, pod ravnanjem maestra Damira Bunoze.

Gost koncerta je bila klapa Bratovština, koja je s Lucijom uz zajedničku pjesmu ''Pozdrav Majci'' otpjevala i dvije klapske pjesme a cappella: ''Loza u škripu'' i ''Omiška stina''.

Izvedeno je svih deset pjesama s albuma, čiji je autor Lucijin suprug Stanko.

Aranžmane su za njih devet prilagodili Saša Miočić i Damir Bunoza, dok je pjesma Memento izvedena uz pratnju Josipa Vukoje na klasičnoj gitari.

Cijelu glazbenu večer je moderirala voditeljica Ana Marija Dedić, a program je obogaćen i s nekoliko djela hrvatske domoljubne poezije autora Antuna Branka Šimića, Antuna Mladena Vranješa, don Petra Vuletića Šjora i Ilije Smiljanića.

Poeziju je čitao prvak drame Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru Robert Pehar.

Ugodno ispunjena posjetiteljima, svečana dvorana Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače bila je ovu večer mjesto pjesme, domoljubnog zanosa i usrdne molitve za hrvatski narod u Zemlji Hercegovoj, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close