Simfonijski orkestar Mostar

FOTO| Legendarni "Indexi" zasvirali u prepunoj Kosači

Posebni gosti ovog koncerta bili su i sami članovi grupe.
Kultura / Glazba | 28. 03. 2022. u 20:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Spektakularan koncert i ovoga puta u izvedbi Simfonijskog orkestra Mostar izveden je u prepunoj dvorani HD ''Herceg Stjepan Kosača'', a na scenu su donijeli domaći brend – Indexe.

Aranžmane za 17 njihovih najpoznatijih pjesama potpisuje mostarski dirigent, klavirist i aranžer Damir Bunoza, koji je i ravnao sastavom od 30 glazbenika na sceni.

Foto: Bljesak.info/ D.K. / Legendarni Indexi zasvirali u prepunoj Kosači

Solisti: Antonija Batinić, Oliver Bevanda, Josip Drinovac, Selma Droce, Ivo Jurić i Nenad Tomičić.

Uz veliki simfonijski orkestar, nastupio je i Tribute-band, već udomaćeni rock-sastav Simfonijskog orkestra Mostar: Josip Vukoja (solo-gitara), Damir Škutor (ritam-gitara), Marko Jakovljević (bass-gitara), Marko Palameta (klavijature) i Dragan Raspudić (bubnjevi).

Posebni gosti ovog koncerta bili su i sami članovi grupe Indexi: Ranko Rihtman i Neno Jurin.

Mladim glazbenicima koji su izveli njihove skladbe poručili su da nastave putem koji su krenuli.

''Ima toliko puno mladih glazbenika koji lako svladavaju zadatke i prevazilaze temelje te rock i pop glazbe koju smo mi postavili, neka samo nastave tim glazbenim putem'', istaknuli su.

Foto: Bljesak.info/ D.K. / Legendarni Indexi zasvirali u prepunoj Kosači

Tajna popularnosti Indexa i njihovih pjesama je govore u nostalgiji, glazbi koja funkcionira i komunicira s mlađom publikom.

''Neobično sam počašćen s time što sam sudjelovao u stvaranju ove glazbe. Dobre pjesme i dobro izvođene pjesme su ono što čini Indexe'', poručili su.

Podsjetimo, zbog velikog interesa publike koncert posvećen Indexima u Kosači dobiva reprizu koja će se održati u utorak, 29.3. od 19 sati, potvrđeno je iz Simfonijskog orkestra Mostar.

Foto: Bljesak.info/ D.K. / Legendarni Indexi zasvirali u prepunoj Kosači
Kopirati
Drag cursor here to close