Konjičko kulturno ljeto

Koncert 'The other side of Gipsy' oduševio Konjičane

Ivan Kurtić, koji je oduševio konjičku publiku svojim pjevanjem, rekao je da mu je bila velika čast i zadovoljstvo što je u Konjicu bio njegov prvi solistički koncert, na kojem je predstavljen cijeli autorski album.
Kultura / Glazba | 24. 08. 2023. u 09:14 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Koncert pod nazivom ''The other side of Gipsy'' održan je u srijedu navečer u okviru manifestacije ''Konjičko kulturno ljeto'', u organizaciji Ustanove Narodni univerzitet Konjic te uz podršku Grada Konjica.

Vokalni solista Ivan Kurtić uz pratnju glazbenika saksofoniste Mehe Radovića, bubnjara Amara Češljara, bas gitariste Edvina Hadžića, solo gitariste Mustafe Behmena i klavijaturiste Harisa Kartala priredili su Konjičanima fantastičan koncert, koji je održan u neposrednoj blizini Kamene ćuprije. Gost je bio harmonikaš Haris Kaltak, saopćili su organizatori.

Meho Radović, idejni tvorac projekta ''The other side of Gipsy'', izjavio je da je ovo prvi put da se javno izvodi ovaj program i da su prvi put nastupali u ovom sastavu.

''Drago mi je što se to dogodilo u Konjicu, jer su moji prvi muzički počeci bili u Konjicu, pa je ovo bilo i poluplanski da se projekt predstavi u Konjicu. Riječ je o novom žanru koji se pojavio 'world music', koji podrazumijeva miješanje raznih žanrova u jedan žanr. Najčešće je to etno sa nekim modernijim zvukovima džeza, moderne glazbe klasične glazbe, pop glazbe, a naglasak je na etno glazbi s mješavinom nečeg modernog. Snimili smo u Konjicu četiri spota za četiri numere sa ovoga albuma, u konjičkoj kino sali i zahvaljujem se direktoru Ustanove NU Konjic Benjaminu Mušinoviću što nam je ustupio prostor za snimanje. Zadovoljan sam odzivom publike, u Konjicu je moja vjerna publika i kada god sam nastupao uvijek je bilo publike'', izjavio je Radović.

Ivan Kurtić, koji je oduševio konjičku publiku svojim pjevanjem, rekao je da mu je bila velika čast i zadovoljstvo što je u Konjicu bio njegov prvi solistički koncert, na kojem je predstavljen cijeli autorski album.

''Drago mi je da je to bilo pred ovim divnim ljudima i ambijent je doprinio da tu energiju lijepo prenesemo i sve je ispalo kako treba. Album još nije izašao i ovo je večeras bilo premijerno, a trebalo bi da izađe 10. rujna i nadam se da će krenuti ovim stopama i da ide sve više'', poručio je Kurtić.

Izvođači su zahvalili organizatoru koncerta Narodnom univerzitetu, publici i Gradu Konjicu na gostoprimstvu i ugodnoj atmosferi na predstavljanju njihovog autorskog projekta.

Kopirati
Drag cursor here to close