Talijanski kantautor

Umro je Toto Cutugno

Cutugno je bio jedan od najuspješnijih talijanskih tekstopisaca svih vremena, pisao je za umjetnike kao što su Dalida, Adriano Celentano i Domenico Modugno.
Kultura / Glazba | 22. 08. 2023. u 18:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

   Umro je Toto Cutugno

Kantautor Toto Cutugno, najpoznatiji po svom svjetskom hitu iz 1983., L'Italiano, preminuo je danas u dobi od 80 godina, rekao je njegov menadžer Danilo Mancuso talijanskim medijima.

Cutugno, čije je pravo ime bilo Salvatore, preminuo je u milanskoj bolnici San Raffaele nakon duge bolesti, koja je postala ozbiljnija u posljednjih nekoliko mjeseci, rekao je Mancuso.

Video: Toto Cutugno - L

Cutugno je za vrijeme bogate karijere nanizao brojne hitove, a 1990. godine pobijedio je na Eurosongu u Zagrebu.

Cutugno je bio jedan od najuspješnijih talijanskih tekstopisaca svih vremena, pisao je za umjetnike kao što su Dalida, Adriano Celentano i Domenico Modugno. Cutugno je smatran pravim ambasadorom talijanske glazbe u svijetu, posebice u zemljama kao što su Rumunjska, Španjolska, Turska, Njemačka i Rusija.

Njegova pjesma L’Italiano, objavljena 1983. godine, prevedena je na mnoge jezike i smatra se simbolom talijanske kulture i identiteta, prenosi Index.

Video: Toto Cutugno - Insieme 1992

Toto Cutugno petnaest je puta sudjelovao na glazbenom festivalu u San Remu, no pobijedio je samo jednom, 1980. godine, s pjesmom Solo noi. Bio je vrlo popularan među Talijanima u raznim zemljama diljem svijeta, posebno među Talijanima koji su cijenili njegove pjesme koje slave njihove korijene i nasljeđe.

Kopirati
Drag cursor here to close