14. Međunarodni susret klapa Trebižat

Klapska pjesma s Trebižata ne poznaje granice

Manifestacija 14. Međunarodni susret klapa Trebižat se održava u sklopu Trebižatskog kulturnog ljeta 2021.
Kultura / Glazba | 10. 08. 2021. u 21:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

14. Međunarodni susret klapa održan je u utorak u Domu kulture Trebižat u Čapljini u organizaciji HKDU ''Seljačka sloga'' Trebižat. Festival se održao u sklopu Trebižatskog kulturnog ljeta 2021.na kojem se predstavilo deset klapa iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske.

Foto: Bljesak.info / 14. Međunarodni susret klapa Trebižat

''Evo 14 godinu zaredom sastajemo se ovdje u Trebižatu i baš kao što krilatica našeg susreta kaže: kultura nošena na krilima maestrala ne poznaje granice'', kazao je Miro Brajković iz klape Trrebižat.

Foto: Bljesak.info / 14. Međunarodni susret klapa Trebižat

Po treći put na susretu klapa u Trebižatu nastupila je poznata Kaštelanska Klapa Cambi. Hrvoje Lozančić iz klape Cambi ističe kako su ovdje u Trebižatu uvijek lijepo primljeni te da im je drago doći i sastati se s drugim klapama.

Foto: Bljesak.info / 14. Međunarodni susret klapa Trebižat

''Drago nam je da je klapska pisma napravila malu invaziju izvan Dalmacije. Zadnjih godina na Omiškom festivalu klapa dominiraju kontinentalne klape, a ove godine zapažene su bile muška i ženska klapa iz Međugorja. Donijele su svoj način pjevanja, čak i vratili neke pjesme koje su se manje čule u zadnji par godina. Volim doći ovdje i poslušati ove pjesme jer svaki kraj njeguje neki svoj specifični način pjevanja'', kazao je Lozančić.

Foto: Bljesak.info / 14. Međunarodni susret klapa Trebižat

Čapljinskoj publici večeras se predstavilo šest klapa iz BiH: Trebižat, Amo ća, Izvor, Bure, Mir i Bratovština, te klape Na uvo i Cmbi iz Hrvatske, i Assa voce i Alata iz Crne Gore.

Kopirati
Drag cursor here to close